Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnici Mladena Barišića i HDZ-a prokomentirali su nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media.


Nakon izricanja presude nitko od osuđenih nije davao izjave. Izjave su samo dali odvjetnik Mladena Barišića i HDZ-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Nina, Thompson i Mišo - Prisjetite se njihovih svjedočenja u aferi Fimi media! Slika nije dostupna Odbačen Houdek kao svjedok

"Nisamo zadovoljni izrečenom kaznom iz razloga što smatramo da tijekom postupka postoji niz dokaza i niz okolnosti koje su ukazivale da bi sankcija trebala biti niža. Osobito ako usporedimo ulogu Mladena Barišića s ulogom gospodina Sanadera i omjer kazne gospodina Sanadera u odnosu na gospodina Barišića. Mislim da je ta sankcija za Mladena Barišića trebala biti niža", istaknuo je Tomislav Grahovac, odvjetnik Mladena Barišića, koji je nepravomoćno osuđen na 3 godine zatvora.

Krivi su! Sanaderu se oduzima imovina!

Dodao je kako će se najvjerojatnije žaliti na prvostupanjsku presudu.

U završnoj riječi odvjetnik HDZ-a Vladimir Ferenščak je tražio odštetu od 50 milijuna kuna od ostalih optuženika.

"Mi ustrajemo na odšteti, nju ćemo tražiti u privatnoj parnici. Ali moram reći da cijeli ovaj proces i način na koji je vođen u kontekstu presumpcije nevinosti je duboko protivan elementarnim demokratskim načelima i europskoj sudskoj praksi", smatra odvjetnik HDZ-a.

"Jednostavno ne možemo prihvatiti odgovornost 220.000 članova HDZ-a, koji nisu sudjelovali u tome. Bogatili su se i kupovali kuće pojedinci koji su postupali s pozicije izvršne vlasti, a ne kao dužnosnici stranke", ističe Ferenščak.

Ferenščak je najavio da će HDZ uložiti žalbu. "Ovo je tek nepravomoćna presuda i kad dobijemo pismeni otpravak, uložit ćemo žalbu.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook