Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naš nam je čitatelj poslao video klip snimljen kod okretišta tramvaja u zagrebačkom naselju Prečko. Jedna slika govori tisuću riječi, a ova svakako daje naslutiti kako bi izgledao promet u Zagrebu da je ovakvih semafora više.


Ispod prometnog znaka koji označava obvezan smjer kretanja u desno, osima za vozila ZET-a i taxija, nalazi se semafor, najvažnije gradsko prometno signalno pomagalo, bez kojega bi gradske ulice zapale u kaos. 

Vezani članci Leonardo Bressan (Foto: Dnevnik.hr) Novi sustav naručivanja: Hitni pacijenti doći će na red unutar 14 dana, uvode se crvene, žute i zelene liste čekanja Semafor za pješake koji bulje u mobitel (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Kako su pješaci i biciklisti reagirali na semafor za one koji zure u mobitel

No, kada pogledamo signalizaciju na ovom semaforu, možemo samo s olakšanjem odahnuti što naprava poput ove nema više na našim cestama, ako nam je život mio.

Video klip je kratak, ali nedvojbeno dovoljno dug (cca. 10 sekundi) da pokaže kako je proturječna poruka vozačima, koja istovremeno i dozvoljava i ne dozvoljava kretanje vozila, na semaforu istaknuta dovoljno dugo vremena da se ne može govoriti o manjoj grešci.