Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Čemu služi ovaj semafor?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naš nam je čitatelj poslao video klip snimljen kod okretišta tramvaja u zagrebačkom naselju Prečko. Jedna slika govori tisuću riječi, a ova svakako daje naslutiti kako bi izgledao promet u Zagrebu da je ovakvih semafora više.

Ispod prometnog znaka koji označava obvezan smjer kretanja u desno, osima za vozila ZET-a i taxija, nalazi se semafor, najvažnije gradsko prometno signalno pomagalo, bez kojega bi gradske ulice zapale u kaos. 

Pročitajte i ovo Natali Brcko MEĐUNARODNI DAN ŽENA Jedan je hrvatski grad svojim sugrađankama darovao doista originalan poklon Slika nije dostupna "Semafor" u zdravstvu Novi sustav naručivanja: Hitni pacijenti doći će na red unutar 14 dana, uvode se crvene, žute i zelene liste čekanja

No, kada pogledamo signalizaciju na ovom semaforu, možemo samo s olakšanjem odahnuti što naprava poput ove nema više na našim cestama, ako nam je život mio.

Video klip je kratak, ali nedvojbeno dovoljno dug (cca. 10 sekundi) da pokaže kako je proturječna poruka vozačima, koja istovremeno i dozvoljava i ne dozvoljava kretanje vozila, na semaforu istaknuta dovoljno dugo vremena da se ne može govoriti o manjoj grešci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene