Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Blagdansko raspoloženje zavladalo je mnogim dijelovima svijeta. Uređivali su se domovi, kitile jelke, obavljala posljednja kupovina. Božić se s posebnim nestrpljenjem iščekuje u Betlehemu - mjestu Isusova rođenja.


Svaki Božić Betlehem je u posebnom ozračju. Kršćani vjeruju da je upravo ovdje rođen Isus Krist na mjestu gdje danas stoji Bazilika Isusova rođenja. Tanya Karsa, turistica iz Njemačke, rekla je kako je to nevjerojatan osjećaj i da joj se ostavrio san da upravo na Božić bude u Betlehemu. Nisu svi bili te sreće oa su tisuće njih Badnjak provele na željezničkim postajama i u zračnim lukama. Kašnjenja su obilježila i ovaj dan, što zbog vremenskih prilika, što zbog uobičajenih blagdanskih gužvi.

Gužvi je bilo i u trgovinama, a nije ni čudo kada su se svi odlučili kupiti darove u posljednji trenutak. 'Jako je iritantno. Prevelika je gužva u trgovinama, ali ne preostaje vam drugo kad se loše organizirate pa i nemate drugog izbora' istaknula je stanovnica Pariza Lucie Garnger. Neki trgovačke centre nisu obilazili zbog kupovine već su imali potpuno drugi cilj, a to je pronaći djedicu bijele brade u crvenom odijelu. Dječak je rekao kako nije vidio pravog djeda Mraza od prošle godine, pa se radovao što ga je napokon i vidio, a ne samo primao poklone.

Vezani članci Božićno slavlje u Betlehemu (Foto: Dnevnik.hr) Miran Božić u Betlehemu unatoč nasilnim prosvjedima Rimski 'Šugavko' (FOTO: AFP) Zbog Šugavka će intervenirati sud: Građani žele znati je li doista na otužno drvce potrošeno 50 tisuća eura

Deseci motoriziranih Djedova Mrazova doslovno su okupirali dječju bolnicu u Rimu. Razveselili su najmlađe, ali i one malo starije. Djedova je danas bilo na svakom koraku, a darove su dijelili šakom i kapom. Pomagali su zaboraviti gužve, kašnjenja i svakodnevne probleme i pokušavali širiti ljubav i smisao Božića.