Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić o HAC-u

'Afere iz ladice stvar su promjene političke klime'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mesić smatra kako samo Kalmeta može procijeniti treba li dati ostavku.

'Ne znam, to morate pitati ministra Kalmetu. ostavka se podnosi kad čovjek procjeni sam da je morao znati ono što mu suradnici rade', obrazložio je Mesić, odgovarajući na pitanja novinara na Pantovčaku. 'Svaki ministar je odgovoran za svoj resor, ali to je više pitanje jedne moralne kategorije', istaknuo je predsjednik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konačni otklon od Sanadera? Traži se izvještaj o arheološkim radovima? Slika nije dostupna Pripremao se otići dugo vremena Kalmeta: Očekivao sam Livakovićevu ostavku

>> 'HAC je instrument za slanje našeg novca u čudne džepove'

Iako su novinari inzistirali da Mesić iznese i svoje mišljenje o moralnosti stavljanja mandata ministra Kalmete na stol, on je ponovio kako Kalmeta sam mora donijeti tu moralnu prosudbu. Nadalje, Mesić se osvrnuo i na iznenadnu pojavu brojnih afera u javnosti posljednjih mjeseci, između ostalog i HAC-ove afere, naglasivši kako se tu ne radi o novim stvarima.

'Sanader je vjerojatno znao za te velike poslove'

'Ja bih rekao da su se ti slučajevi pojavili, jer je došlo do promjene političke klime. Očito je da su ti slučajevi stariji i negdje iz ladice te da za njih prije nije postojala politička volja', rekao je Predsjednik Mesić. Vezano za temu, novinari su predsjednika priupitali smatra li on da bi bivši premijer Ivo Sanader možda trebao na obavijesni razgovor kod državnog odvjetnika.

'Ako državni odvjetnik procjeni da je razgovor sa Sanaderom potreban, on će ga i obaviti', diplomatski je odgovorio Mesić ali je nakon toga bio i nešto konkretniji. 'Nešto je vjerojatno znao o tim velikim poslovima', rekao je Mesić za Sanadera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene