Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arbitraža

Pusić o novim sucima arbitražnog suda: 'To ne mijenja apsolutno ništa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pusić je poručila da je Hrvatska spremna razgovarati i o alternativnim načinima rješavanja pitanja granica sa Slovenijom.

Ministrica Vesna Pusić komentirala je informaciju da je stalni arbitražni sud imenovao nove suce u sporu Hrvatske i Slovenije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer u Jelsi: 'Ne zabadamo nos u tuđe stvari, ali neka drugi maknu svoj iz naših zdjela' Slika nije dostupna Već danas? POČELI SASTANCI Slovenija određuje novog arbitra - čeka se novo ime

PONOVNO KOMPLETIRAN Imenovani novi suci u sporu Hrvatske i Slovenije

'To ne mijenja apsolutno ništa, ovo je pokušaj, nadam se,  da se to na jedan način završi – Hrvatska je spremna razgovarati i o alternativnim načinima rješavanja pitanja granica sa Slovenijom – od toga da se ide na međunarodni sud pravde do neke nove arbitraže', rekla je ministrica i nastavila:

'Ova arbitraža je toliko kompromitirana da bi bilo koja odluka koju bi bilo tko mogao donijeti temeljem materijala koji je kontaminiran i zagađen dodacima slovenske zastupnice i suca koji su ilegalno stavljali dodatne dokumente u materijal da bi mogao donijeti pravovaljanu odluku koja bi imala bilo kakvu relevaciju za Hrvatsku. Mi smo spremni razgovarati o alternativnim načinima, a što se tiče ovog arbitražnog postupka – mi smo u procesu izlaženja iz njega i to je u procesu okončanja što se nas tiče', zaključila je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene