Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po treći put

Vesna Pusić izabrana za potpredsjednicu europskih liberala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na kongresu Europske liberalno-demokratske i reformske stranke (ELDR) koji se održava u Helsinkiju u Finskoj predsjednica Kluba zastupnika HNS-a Vesna Pusić treći put je izabrana je za potpredsjednicu europskih liberala, priopćio je HNS.

U konkurenciji sedam kandidata iz najvećih europskih liberalnih stranaka Pusić je izabrana za potpredsjednicu u trećem mandatu. Osim Pusić na tu funkciju izabrani su i Graham Watson, dugogodišnji vođa liberalnih zastupnika u Europskom parlamentu, te Dick Roche, irski ministar europskih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kosor i Pusić zadovoljne Nacionalnim odborom Milanovićeva 'principijelna šutnja' Slika nije dostupna 'Pristup s puno pregovora' Pusić: Hrvatska ne treba odlučivati o BiH

>> Pusić: Mirovine zastupnika manji su problem od braniteljskih

'Osim što se radi o već trećem mandatu u kojem europski liberali daju povjerenje Pusić, posebni uspjeh predstavlja i činjenica da se radi o jedinom političaru iz zemlje koja nije članica EU koji obnaša tako visoku funkciju u nekoj europskoj stranci', stoji u HNS-ovom priopćenju, u kojem se dodaje da današnji izbor još jednom potvrđuje ugled Vesne Pusić i HNS-a u međunarodnim političkim krugovima.

ELDR okuplja 56 liberalnih stranaka iz cijele Europe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene