Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do ožujka očekuje kraj ratifikacije

Vesna Pusić: Hrvatska je spremna za ulazak u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica vanjskih i europskih poslova te predsjednica Libseena, organizacije koja okuplja predsjednike liberalnih stranaka jugoistočne Europe, Vesna Pusić izjavila je kako je Hrvatska spremna za ulazak u EU.

U pauzi rada Libseen konferencije koja se danas održava u Osijeku, a na kojoj sudjeluje 30-tak predsjednika liberalnih stranaka jugoistočne Europe, Pusić je na konferenciji za novinare, između ostalog kazala kako je do sada ugovor o ulasku Hrvatske u EU ratificiralo 17 država. Do kraja godine bit će 21 ratifikacija, a do trećeg mjeseca 2013. godine obavit će se posljednjih šest ratifikacija, kazala je Pusić.

Naglasila je kako je pred Hrvatsku u odnosu na ostale članice EU postavljeno najviše zahtjeva, ali koji su uspješno riješeni, te da je ostalo deset točaka "za razjašnjenje".

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

>> Pusić: Afera u tajnim službama i nije neka afera, neće utjecati na put u EU

Potpredsjednica HNS-a istaknula je i važnost suradnje predsjednika liberalnih demokrata jugoistočne Europe, te objasnila kako se na današnjoj Libseen konferenciji (Liberal South East European Network) raspravlja o tri teme; o 2012. godini kao značajnoj godinu političkih promjena, o europskom partnerstvu u regiji, te krizi u Eurozoni.

O značaju suradnje liberalnih demokrata jugoistočne Europe govorio je i Ivan Vrdoljak, potpredsjednik HNS-a, istaknuvši posebno kako je svima cilj da pomognu u razvoju demokracije, ali i razvoju gospodarstva u regiji.

Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno demokratske partije Srbije, kazao je kako se veseli skorom ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Ideja partnerstva liberalnih demokrata jugoistočne Europe dobro se razvija i daje odgovore na mnoga pitanja od zajedničkog interesa za regiju, kazao je Jovanović.

Odgovarajući na novinarski upit kako komentira izjavu guvernera HNB da je ekonomska situacija u Hrvatskoj krajnje ozbiljna, Pusić je rekla da o tako ozbiljnom upozorenju odgovor moraju dati stručnjaci.

Predsjednik Mladih HNS-a Zvonimir Klobučar govorio je o uključivanju mladih u aktivan politički život, napomenuvši kako je danas u Osijeku upravo na tu temu službeno otvorena nacionalna kampanja Mladih HNS-a. Najavio je i današnje predstavljanje knjižice s temeljnim stavovima Mladih HNS-a na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene