Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog suradnje s SAD-om?

Venezuela zamrzava odnose s Kolumbijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Venezuele Hugo Chavez objavio je na državnoj televiziji da se zamrzavaju odnosi sa susjednom Kolumbijom te je smjesta povukao veleposlanika iz Bogote, a kao razlog je naveo optužbe kolumbijske vlade da Venezela oružjem opskrbljuje kolumbijske ljevičarske gerilce.

'Naredio sam povlačenje našeg veleposlanika iz Bogote. Zamrznut ćemo odnose s Venezuelom', kazao je Chavez koji je kolumbijske optužbe nazvao 'provokacijom'. Kolumbija je nedavno objavila da je venezuelansko oružje kupljeno od Švedske završilo u rukama Kolumbijskih revolucionarnih oružanih snaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'U slučaju vojne agresije' Chavez: Prekinut ćemo isporuku nafte SAD-u makar jeli kamenje Slika nije dostupna Nakon kolumbijskih optužbi Chavez: Prekidamo odnose s bratskom Kolumbijom

Odnosi između dvije zemlje su se bitno pogoršali u posljednja dva tjedna, nakon što je Kolumbija priznala da razmišlja o tome da SAD-u omogući pristup u svoje tri vojne baze. Chavez je naredio istragu o kolumbijskim ulaganjima i tvrtkama u Venezueli, koje bi mogle postati nacionalizirane ukoliko dođe do potpunog prekida odnosa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene