Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luke i ceste pod nadzorom

Venezuela: Ratna mornarica raspoređena u luke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Venezuele Hugo Chavez rasporedio je ratnu mornaricu u luke i upozorio da bi guverneri koji se protive novom zakonu, po kojem se ključne prometne točke stavljaju pod nadzor savezne vlade, mogli završiti u zatvoru.

Govoreći u svom tjednom televizijskom i radijskom programu Chavez je zapovijedio ratnim brodovima da preuzmu nadzor nad lukom Cabello u državi Carabobo i lukom Maracaibo u državi Zulia, dvjema najvećim venzuelanskim luakama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preko noći 25.000 sljedbenika Chavez otvorio Twitter profil Slika nije dostupna Sastali se Chavez i Ahmadinedžad

Zastupnici vjerni Chavezu prošlog su tjedna sve zračne luke, auto-ceste i pomorske luke stavili pod savezni nadzor, što je potez koji po protivnicima Chavezove vlade ima za cilj proširiti predsjednikovu moć. 'To je pitanje nacionalne sigurnosti', rekao je Chavez u nedjelju braneći zakon.

Oporbeni guverneri su upozorili da zakon koji je donijela nacionalna skupština kojom dominiraju Chavezove pristalice ima za cilj financijski ugušiti predsjednikove neprijatelje i potkopati im potporu u izbornim jedinicama u kojima su pobijedili u studenom.

Po zakonu države i gradovi više ne mogu prikupljati namete na promet ili postavljati naplatne točke na auto-cestama, što znači da će guverneri i gradonačelnici imati manje novaca za lokalne javne projekte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene