U pola sata oluje vjetar je lomio grane, a potpapučkim selima tuča je poharala poljoprivredne usjeve i voćnjake


Olujno nevrijeme praćeno snažnim vjetrom danas je od 17.30 do 18 sati pogodilo srednji dio Virovitičko-podravske županije. U selu Donji Meljani vjetar je srušio stabla i kidao grane na drveću te nosio crjepove s krovova pa je oštećeno petnaestak kuća. U obiteljsku kuću Budimira Pandura udarila je protugradna raketa koja je probila krovište i završila u prostoriji dnevnog boravka u kojoj nije bilo nikoga te nitko nije ni ozlijeđen. U susjednom selu Sladojevci pored državne ceste D2 stoljetno stablo topole srušilo se na kamion tvrtke 'Auto Odak', koji je bio parkiran.

Vezani članci U Čazmi sanacija i zbrajanje šteta - 1 U Čazmi još uvijek 40 kuća bez krova, brojne građevine nastradale: "Užas, plače mi se kad ovo vidim" Đurđica Rožić U Gornjem Pokupju poplavljeno 16 kuća, odsječen jedan dio mjesta: "Sve nas je iznenadilo, ovo je strašno"

Kamion vrijedan oko 300 tisuća eura, namijenjen za prijevoz specijalnog tereta, gotovo je u potpunosti uništen. Prema podacima Službe 112 tuča je u to vrijeme pogodila sela Cabuna, Pepelane, Jugovo Polje i Levinovac, a vjetar je na županijskoj cesti Hum – Voćin srušio nekoliko stabala pa cesta nije bila prohodna za promet sve dok slatinski vatrogasci i cestari nisu uklonili stabla. Štete se procjenjuju.

U priloženom videu možete vidjeti snimku nevremena u virovitičko-podravskoj županiji koju je poslala naša vjerna čitateljica iz Sopja. (Agencija VLM)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju