Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodostaj raste

Hrvatska se priprema za poplave, najugroženija Baranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Hrvatska se priprema za obranu od poplava koje posljednjih dana stvaraju velike probleme u Austriji, Njemačkoj, Češkoj i Slovačkoj.

Dunav kod Batine raste velikom brzinom. Od jučer vodostaj se ondje povećao za više od 80 centimetara. Nastavi li tako, već sutra bit će proglašene redovne mjere obrane od poplave. Najugroženija je Baranja. Na udaru vodenoga vala prva će se naći Batina, te vikend-naselje Zeleni otok.

Pročitajte i ovo Posljedice poplava - 1 Vrhunac vodenog vala Nema životinje koja nije bježala od poplave: Divlje svinje preskakale umjetnu branu, uništena imovina i usjevi Slika nije dostupna Potop i u Njemačkoj i Austriji DRAMATIČNE SNIMKE: Vodeni val ide prema Hrvatskoj, Beč se sprema za vodeni val

Vikendaši već danas stvari iz prizemlja sele na gornje katove. Prema procjenama hidrologa, vrh vodenoga vala u Hrvatskoj bi mogao biti za tjedan dana.

>> Drama u Pragu, u Njemačkoj najgore poplave u 500 godina!

'Bilo kakav incident s nasipom u Baranji, a imamo gotovo 100 kilometara nasipa, može izazvati plavljenje velikog dijela površine u Baranji. Iz tog razloga, uz provedbu mjera obrane od poplava koje će Hrvatske vode provoditi mislim da ne bi trebalo biti problema. Ali ipak trebamo znati da su ovo vodni valovi koji se rijetko zbivaju i da im moramo vrlo ozbiljno pristupiti', rekao je Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene