Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"greške se događaju"

Muškarcu na rodnom listu upisali da je Vukovar - u Srbiji, oglasili se iz Grada: "Protiv službenika je pokrenut disciplinski postupak"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz općine Trešnjevka su muškarcu, rođenom u Vukovaru, u rodnom listu napisali kako taj grad pripada Republici Srbiji. Da rodni list nije trebao predati gradskom uredu, ne bi tu grešku ni primijetio.

Džanna Wagenhoffer je za DNEVNIK.hr ispričala kako je greška, u kojoj je na rodnom listu Vukovar na papiru zapravo grad u Srbiji, došla do izražaja kada je predavala papire gradskom uredu.

''Mi smo taj rodni list izvadili ljetos. Nismo to primjetili jer nismo ni gledali. Tražili dokument, dobili, platili i otišli. Danas sam predavala neke papire u gradskom uredu i nisu mi primili zahtjev jer su primijetili tu grešku na rodnom listu'', rekla je Wagenhoffer. Iz matičnog ureda su rekli kako se greške događaju.

''Nakon toga je supruga skoro šlagiralo kad je vidio i odmah se s tim papirom uputio u matični ured gdje mu je matičarka rekla 'greške se dešavaju', kolegica se zabunila'', kazala je Wagenhoffer. Nakon toga mu je izdan novi list.

Iz Gradskog ureda za opću upravu - područni ured Trešnjevka su se naknadno ispričali za propust

''Nakon utvrđenih nepravilnosti protiv odgovornih službenika pokrenut je disciplinski postupak teške povrede službene dužnosti, a sugrađanki izdana odgovarajuća isprava.

Ovim putem molimo sve cijenjene sugrađane da pregledaju svoje isprave i ukoliko uoče nepravilnosti da se jave u nadležne matične urede koji će te isprave prepraviti bez naknade o trošku nadležnog tijela'', napisali su u objavi na Facebooku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene