Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Velike gužve iz Zagreba prema Mariji Bistrici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija izvijestila je danas o prometnim gužvama iznad očekivanja iz Zagreba prema Mariji Bistrici, pa je tako u jednom trenutku kolona iz Kašine bila dugačka 20-ak kilometara.

U svetište Majke Božje Bistričke ove je godine stiglo od 80.000 do 90.000 hodočasnika, a prijašnjih ih je godina dolazilo od 50.000 do 60.000.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne budimo ravnodušni' 'U javnom prostoru mora biti mjesta za Boga' Slika nije dostupna Vjernici pješačili u Mariju Bistricu

U Mariji Bistrici sva su parkirna mjesta bila popunjena, pa su
automobili parkirani posvuda, po travnjacima i dvorištima obiteljskih kuća, izjavio je Hini voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra krapinsko-zagorske Policijske uprave Darko Dlesk.

Rekao je da je zagorska policija bila spremna i da osim gužvi nema nikakvih problema.

No, problema je imala zagrebačka policija jer su se vozači oglušili na jučerašnji savjet da izbjegnu cestu Sesvete -Kašina -Laz -Marija Bistrica i da iz Zagreba do Marije Bistrice putuju obilazno, drugim cestama.

Danas je od ranog jutra promet bio vrlo gust i stvarale su se
kilometarske kolone, rekao je Hini voditelj smjene Operativno
-komunkacijskog centra Policijske uprave zagrebačke Milan Perković.

Oko 10 sati nastao je čep od Markova polja do Marije Bistrice, pa je policija morala zatvoriti promet na Kašinskoj cesti u Sesvetama i preusmjeriti ga na cestu Belovar -Adamovec -Moravče -Marija Bistrica, rekao je Perković. Promet se normalizirao oko 12,30 sati.

Prometnu gužvu policija ponovno očekuje pri povratku Zagrepčana iz Marije Bistrice pa savjetuje vozačima da se koriste drugim cestama - da prije Laza skrenu lijevo za Adamovec ili da idu desno prema Donjoj Stubici i dalje sljemenskom cestom prema Zagrebu ili da idu na autocestu Zabok -Zagreb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene