Obavijesti Video Pretražite Navigacija
diljem hrvatske

Velike zapljene droge u trima hrvatskim županijama: Od marihuane do kokaina, pronađeno i više od 50 tisuća kuna

Zapljena droge (Foto: MUP)
Zapljena droge (Foto: MUP) Foto: MUP
Hrvatska policija imala je uspješan vikend u otkrivanju i sprječavanju neovlaštene proizvodnje i prometa drogama na području triju policijskih uprava, javlja Ministarstvo unutarnjih poslova.

Policijski službenici kriminaliteta droga Policijske uprave međimurske su u subotu, 25. kolovoza u večernjim satima zatekli 22-godišnjaka s područja općine Kotoriba koji je kod sebe imao tri smotuljka u kojima se nalazilo ukupno 18,8 grama sintetičke droge tzv. "spice". Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili su pretragu doma i drugih prostorija kojima se 22-godišnjak koristi te su pronašli i oduzeli: 482,3 grama biljne materije nalik na sintetski kanabinoid, 305,3 grama biljne materije nalik na drogu marihuanu, 1344,4 grama tableta svjetlo plave boje nalik na drogu MDMA ecstasy što ukupno iznosi 5220 komada tableta, 57,5 grama svijetlo plave praškaste materije nalik na drogu MDMA ecstasy, 1,3 grama bijele praškaste materije nalik na drogu MDMA ecstasy, 2 grama bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin, 227,1 gram svijetlo plave praškaste materije nepoznatog kemijskog sastava te jednu digitalnu vagu.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Također je pronađena i oprema, materijal i tvari koje se mogu uporabiti za izradu tableta droge MDMA ecstasy, a koje je nabavio upravo s ciljem izrade i neovlaštene prodaje za što je pronađena PVC vreća u kojoj se nalazilo 3433,7 grama svijetlo plave praškaste materije, nepoznatog kemijskog sastava, a koja služi kao punilo, za smanjenje udjela djelatnih sastojaka i "slabljenja" droge te za "bojanje" tableta kao vizualni učinak.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 22-godišnjak je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

Zapljena droge (Foto: MUP) Zapljena droge (Foto: MUP) Foto: MUP

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave šibensko-kninske su također 25. kolovoza u večernjim satima u Tisnom u neposrednoj blizini ulaza u tamošnji autokamp, u kojem se održava festival elektronske glazbe, uočili osobno vozilo slovenskih registracijskih oznaka u kojem je kao vozač zatečen 30-godišnjak, a kao suvozačica 25-godišnjakinja, dok je u neposrednoj blizini zatečen 21-godišnji izraelski državljanin. S obzirom da su policijski službenici u unutrašnjosti vozila zamijetili više smotuljaka za koje je postojala sumnja da se radi o drogama svo troje dovedeni su u prostorije policije, a vozilo je prepraćeno u krug policijske uprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 21-godišnjak po prethodnom telefonskom kontaktu došao do osobnog vozila u kojem su bili 30-godišnjak i 25-godišnjakinja u namjeri da od njih kupi drogu marihuanu. Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku je idućeg dana, uz pomoć službenog psa za detekciju droga Aria koji je reagirao na prisutnost droga u vozilu i apartmanu, izvršena pretraga vozila, kao i pretraga apartmana u Murteru kojim se koriste 30-godišnjak i 25-godišnjakinja. Tom prilikom su spomenuti 30-godišnjak i 25-godišnjakinja policijskim službenicima izručili: 572 tablete i osam polovina tableta amfetamina tzv. ecstasy, 62,4 grama droge MDMA, 484,8 grama marihuane, 93,6 grama ketamina, 98,1 gram kokaina, 487,5 grama hašiša i 31,2 grama droge amfetamin tzv. speed te digitalnu vagu za precizno mjerenje. Pretragom je pronađeno i ukupno 49 170 kuna, 600 eura i 20 funti. Sve izručeno policija je i oduzela.

Zapljena droge (Foto: MUP) Zapljena droge (Foto: MUP) Foto: MUP

Osumnjičeni 30-godišnjak i 25-godišnjakinja su po dovršenom kriminalističkom istraživanju također uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predani pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici II. Policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom. Obavljenom pretragom doma i drugih prostorija koje navedeni koristi pronađeno je i oduzeto 715 grama droge marihuane. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene