Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Javna ustanova "Park prirode Medvednica" u četvrtak je počela akciju "Svaki tjedan objekt jedan" kojom se uređuje i čisti okoliš ugostiteljskih objekata u tom parku kako bi bili što atraktivniji posjetiteljima, a prvi je na redu planinarski dom Glavica.


U četvrtak se od 10 do 14 sati čisti i uređuje širi okoliš planinarskog doma Glavica. Od otpada se čisti pristupni put do doma i do špilje Veternice, sadi se cvijeće, uređuju rukohvati i ograda. U akciji sudjeluju djelatnici Javne ustanove "Park prirode Medvednica", ugostitelji iz tog parka i članovi Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA-e).

Vezani članci Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića Zagrebački stožer traži popuštanje mjera: Žele da se kafićima dopusti rad i unutra, ponovno održavanje vjenčanja, sajmova i izložbi Vesna Škare-Ožbolt Vesna Škare Ožbolt najavila tužbu protiv Filipovića zbog klevete: "Takvo ponašanje podsjeća na političke neandertalce"

Ravnateljica Javne ustanove "Park prirode Medvednica" Snježana Malić-Limari Hini je izjavila da tom akcijom uređenja okoliša planinarskog doma Glavica obilježavaju završetak prve faze radova na projektu obnove posjetiteljske infrastrukture špilje Veternice. S provedbom tog projekta kojeg financira Ministarstvo zaštite okoliša i prirode započeli u ožujku, a završetak se očekuje koncem kolovoza.

Kod Kraljičinog zdenca pukla je prometnica

Do sada je uređen prostor oko tog planinarskog doma, postavljene su nove klupe i stolovi, a uređeno je i dječje igralište.

U sklopu projekta počeli su i radovi na zamjeni rasvjetnih tijela i postavljanju LED rasvjete u špilji Veternici, a namjerava se urediti i plato ispred špilje, te postaviti mali info kiosk, putokazi i interpretativne ploče. Cilj projekta je bolja zaštite podzemnog staništa i osjetljivog podzemnog svijeta te poboljšanje posjetiteljske infrastrukture. U špilji Veternici zabilježeno je 18 vrsta šišmiša od čega su 8 Natura 2000 vrste.

Malić-Limari ističe kako će nakon uređenja okoliša planinarskog doma Glavica, akcija "Svaki tjedan objekt jedan" nastavlja u ugostiteljskim objektima na Medvednici, u skladu s potrebama svakog ugostiteljskog objekta.

Rekla je da je ta akcija ujedno i prilika za druženje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook