Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okupili se oko džamije

VIDEO Ovakvo nešto ne viđa se svaki dan: Stotine ljudi čeka dolazak turskog predsjednika

Aktualno Galerija Građani čekaju Erdoğanov dolazak Građani čekaju Erdoğanov dolazak Foto: DNEVNIK.hr +0 Građani čekaju Erdoğanov dolazak Galerija 1/2 >>
Velik broj građana okupio se u Sisku oko novog Islamskog kulturnog centra, koji će svečano otvoriti Zoran Milanović i Recep Tayyip Erdoğan.

U Sisku je sve spremno. U 13 sati tamo bi, skupa sa Zoranom Milanovićem, trebao doći turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan .

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

Otvorit će Islamski kulturni centar. Dok traju završne probe na pozornici, oko džamije su se već okupile stotine ljudi. Svi iz prve ruke žele vidjeti ceremoniju kakva se ne događa svaki dan.

Na otvorenju se očekuju i brojni visoki gosti iz Hrvatske i Turske.

Pripreme za izgradnju džamije u Sisku traju godinama, a projekt je, zahvaljujući brojnim donacijama iz zemlje i inozemstva, ostvaren u posljednje tri godine. Islamski kulturni centar, kako je priopćeno iz Medžlisa Islamske zajednice u Sisku, bit će otvorenog tipa i dostupan svim građanima.

Prva ekodžamija u Hrvatskoj

Objekt ima ukupno 2349,70 četvornih metara korisnog prostora. U njemu se nalazi džamija (molitveni prostor) površine 600 četvornih metara, mektebske učionice, omladinski klub, kongresna dvorana za predavanja, vjenčanja i druge prigode, restoran, knjižnica s čitaonicom, stambeni prostor za vjerske službenike te tehnički i skladišni prostor. Prostorima edukativnog, društvenog i gastronomskog sadržaja moći će se koristiti svi građani, najavio je glavni imam sisački Alem ef. Crnkić.

Nakon Gunje, Zagreba i Rijeke sisačka džamija bit će četvrta na području Hrvatske, ali prva ekodžamija u ovom dijelu Europe. Uz LED rasvjetu te dizalice topline za grijanje i hlađenje, na ravnom dijelu krova postavljeni su solarni paneli i fotonaponske ćelije snage 30 kW, koje će proizvoditi električnu i toplinsku energiju za sustav grijanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene