Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor Sanadera i Mesića

Veleposlanik 'švercer alkohola' biti će povučen na konzultacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanik u Libiji Jovan Vejnović biti će povučen na konzultacije u Zagreb zbog optužbi iz Ministarstva vanjskih poslova da je, mimo zakona i diplomatskih pravila, uvozio alkohol u Libiju.

To su jučer na sastanku dogovorili predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader, piše Jutarnji list, ali nisu dogovorili hoće li biti i smijenjen s veleposlaničke dužnosti. Ministarstvo vanjskih poslova će tražiti njegovu smjenu dok su u Uredu predsjednika podržali Vejnovićevo objašnjenje da nije švercao alkohol nego je pomagao našim radnicima u Libiji u kojoj je nemoguće kupiti alkohol. Unutarnja kontrola Ministarstva vanjskih poslova utvrdila je da je veleposlanstvo u Libiji preko duty free shopa nabavilo 1500 litara alkohola u vrijednosti od 18 tisuća dolara, a samo 28 posto te količine alkoholnih pića je zadržalo za sebe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje Sanadera Polančec je sretan jer je Sanader okrznuo Kosor Slika nije dostupna Bivši predsjednik o bivšem premijeru Mesić: Sanader je vodio paralelan sustav vladanja

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene