Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović sinoć je tradicionalno u Bijeloj vili na Brijunima organizirao prijam za veleposlanike akreditirane u Hrvatskoj. Raymond Mercieca veleposlanik Malte rekao je da se nakon presude generalima Hrvatska okrenula budućnosti.


Glavna tema na tradicionalnom primanju u Bijeloj vili na Brijunima bio je ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Unatoč tomu, Hrvatska ne smije odustati od reformi i borbe protiv korupcije, stav je diplomata.

Vezani članci Slika nije dostupna Znate li tko je djevojka koja je koračala uz generale? Slika nije dostupna VIDEO Prisjetite se dana kada su oslobođeni hrvatski generali

Poseban naglasak je na pronalasku rješenja za ekonomsku krizu. Hrvatska treba poboljšati ulagačku klimu, zaključili su, te smanjiti nezaposlenost.

>> Josipović s veleposlanicima: Sa svim susjedima koji ostaju izvan EU želimo dobre odnose

'Za dva tjedna postat ćemo integralni dio tržišta od 500 milijuna ljudi sa širom otvorenim kanalima komunikacije i razmjene prema zemljama regije to je pozicija koja može donijeti značajnu korist i Hrvatskoj i njenim partnerima izvan Europske unije', rekao je Ivo Josipović, predsjednik RH.

'Hrvatski generali Gotovina i Markač oslobođeni su 16. studenog prošle godine, to je svakako jako važno za budućnost Hrvatske. Nakon presude Hrvatska je donijela pravu odluku i okrenula se budućnosti', rekao je Raymond Mercieca veleposlanik Malte u RH.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook