Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

'Okrenuli se budućnosti'

Veleposlanik Malte: Nakon presude generalima, Hrvatska je donijela pravu odluku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović sinoć je tradicionalno u Bijeloj vili na Brijunima organizirao prijam za veleposlanike akreditirane u Hrvatskoj. Raymond Mercieca veleposlanik Malte rekao je da se nakon presude generalima Hrvatska okrenula budućnosti.

Glavna tema na tradicionalnom primanju u Bijeloj vili na Brijunima bio je ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Unatoč tomu, Hrvatska ne smije odustati od reformi i borbe protiv korupcije, stav je diplomata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više nije djevojčica Znate li tko je djevojka koja je koračala uz generale? Slika nije dostupna Prva obljetnica VIDEO Prisjetite se dana kada su oslobođeni hrvatski generali

Poseban naglasak je na pronalasku rješenja za ekonomsku krizu. Hrvatska treba poboljšati ulagačku klimu, zaključili su, te smanjiti nezaposlenost.

>> Josipović s veleposlanicima: Sa svim susjedima koji ostaju izvan EU želimo dobre odnose

'Za dva tjedna postat ćemo integralni dio tržišta od 500 milijuna ljudi sa širom otvorenim kanalima komunikacije i razmjene prema zemljama regije to je pozicija koja može donijeti značajnu korist i Hrvatskoj i njenim partnerima izvan Europske unije', rekao je Ivo Josipović, predsjednik RH.

'Hrvatski generali Gotovina i Markač oslobođeni su 16. studenog prošle godine, to je svakako jako važno za budućnost Hrvatske. Nakon presude Hrvatska je donijela pravu odluku i okrenula se budućnosti', rekao je Raymond Mercieca veleposlanik Malte u RH.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene