Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Spašavajući dva kozlića iz jame na Velebitu u koju su upali, pripadnici zadarskog GSS-a uočili su desetke ljudskih lubanja i ostalih kostiju.


Pripadnici GSS-a o nalazu su obavijestili policiju, koja je pokrenula istragu. Prema prvim procjenama, vjerojatno se radi o masovnoj grobnici iz 2. svjetskog rata. Kozlići su se nalazili dva kilometra od obližnjeg zaseoka Pećica, u jami kod bunara. Na glavnoj cesti spašavatelje je dočekala vlasnica nesretnih životinja koja je večer ranije zatražila pomoć te je spasioce odvela do 25 metara duboke jame. U 11.45 na dno jame su se spustili spašavatelji i speleologinja koji su nakon gotovo pola sata uspjeli uhvatiti životinje te su ih potom zavezali za uže izveli na svjetlo dana. Životinje su prošle bez ozljeda. Prilikom boravka u jami, na njenom dnu, uočeno je više ljudskih kostiju. O svom pronalasku HGSS je obavijestio PU zadarsku.

Vezani članci Ilustracija Nanjušio nevolju: Policijski pas u stanu otkrio 4 ručne bombe, pištolj i pušku Slika nije dostupna Teško da će se ikad doznati što se točno dogodilo u zaseoku Pećica

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju