Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj oplakuje

Vedranov otac: Ne znam više što je istina, a što nije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon tragičnih događaja u Širokom Brijegu u BiH, otac ubijenog Vedrana Puljića kaže kako mu i dalje nije jasno što se zapravo dogodilo.

'Čuo sam nekoliko verzija događaja i ni sam ne znam koja je prava. U prvi mah govorilo se da je pogođen kamenom u glavu, a nakon toga proširila se vijest da je u njega pucano. Nadam se da će se detalji znati nakon obdukcije i istrage. Od mladića koji se u tom momentu nalazio pored Vedrana saznao sam da je on odjednom pao, ali da se u tom momentu nitko nije nalazio u njihovoj neposrednoj blizini', rekao je za Dnevni Avaz, Željko Puljić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prihvaćena žalba Ubojstvo Puljića: Policajac pušten na slobodu Slika nije dostupna Zbog nedjeljnih nereda U Širokom Brijegu smijenjena petorica policijskih službenika

Ubijeni mu je sin živio s majkom Fehmom u sarajevskom naselju Koševsko Brdo, koje je od jučer u šoku nakon pristiglih vijesti o neredima u Širokom Brijegu. Njegova majka nije htjela davati izjave, već je s ostalim članovima obitelji podijelila tugu za ubijenim sinom. S Vedranovim ocem i njegovom drugom ženom, Miladom Puljić, živi njegov mlađi brat Igor, za kojeg se jučer po medijima pisalo kako je sam sebi rasjekao vene nakon ubojstva njegovog brata, no u bolnici je potvrđeno kako je mladić ozljede zadobio vjerojatno razbivši rukom staklo.

Navijači sarajeva ne vjeruju da je Knezović ubio Puljića

Navijači NK Sarajevo ne vjeruju u sluzbenu verziju dogadjaja prema kojoj je Oliver Knezović, koji je trenutno u bijegu, kriv za smrt njihovog prijatelja Vedrana Puljića te i dalje sumnjaju kako ga je upucao netko od pripadnika policije, rečeno je na press konferenciji odrzanoj povodom tragedije u Širokom Brijegu prije dva dana. Predstavnik udruge navijaca NK Sarajevo Aldin Popara kazao je kako su navijači već prikupili veliki broj snimaka koje namjeravaju predati istražiteljima MUP-a FBiH na osnovu kojih vjeruju da će se dokazati kako je Vedrana Puljića ubio netko od policajaca.

Na pressici su prisustvovali i golman i kapetan NK Sarajevo Muhamed Alaim te predsjednik uprave kluba Hajrudin Suman. Alaim je jedini od igrača napustio svlačionicu u kojoj je za vrijeme nemira bila sklonjena ekipa NK Sarajevo, i pokusao smiriti nerede, a nakon što je Vedran pogodjen pokušao ga je spasiti dozivajući hitnu pomoć. Kaže da je i dva dana nakon svega pod šokom te da je nogomet trenutno posljednja stvar koja mu je na pameti.


Prekinut prosvjed u Širokom Brijegu

Prosvjed više tisuća građana Širokog Brijega, organiziran zbog izgreda što su se u nedjelju dogodili u tome gradu, prekinut je u utorak iza podneva. Prosvjed je prekinut nakon susreta prosvjednika s predstavnicima Zapadnohercegovačke županije kojima je upućen zahtjev da se provede istraga. Prosvjednici tvrde da su navijači Nogometnog kluba Sarajevo počeli izgrede, ali da se ta činjenica nastoji krivotvoriti. Prosvjednici, među kojima su građani Širokog Brijega i navijači Nogometnog kluba Zrinjski, traže od županijskih vlasti da se provede temeljita istraga kako bi se odbacile optužbe da su domaći navijači i građani Širokog Brijega izazvali izgred.

U zajedničkom propćenju županijskih dužnosnika i predstavnika građana navedeno je kako je iz videozapisa vidljivo da su 'razulareni navijači Sarajeva 'Horde zla' nakon izlaska iz autobusa počeli razbijati okolne obiteljske kuće te napadati civile i službene osobe u osiguranju'. Dogovoreno je da predsjednik županijske vlade i načelnik Širokog Brijega zatraže sastanak s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom kako bi se rasvijetlili najnoviji izgredi. U zajedničkom priopćenju županijske vlasti i građani Širokog Brijega izrazili su razočaranje izvješćima medija iz Sarajeva, ocijenivši da su njihova izvješća nekorektna i neistinita. Prosvjednici su najavili da će organizirati nov skup u četvrtak u Širokom Brijegu ako se ne ispune njihovi zahtjevi.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene