Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju je Vedran Duvnjak, dosadašnji pomoćnik ministra financija, odlučila je danas hrvatska Vlada na zatvorenom dijelu sjednice.


Dosadašnjeg v.d. predsjednika HFP-a Grgu Ivezića Vlada je razriješila kao i dužnosti državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, te ga imenovala direktorom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Vezani članci Slika nije dostupna Napravljen konačan korak prema gašenju HFP-a Slika nije dostupna HFP dobio suglasnost za plaćanje potraživanja Trasta od Željezare Split

Dužnosti direktora te agencije na osobni je zahtjev razriješen
Vladimir Goatti.

Vlada je Jozu Saraća imenovala novim državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Dosadašnji pomoćnici ministara obrane Željko Goršić, te mora, prometa i infrastrukture Branimir Jerneić imenovani su državnim tajnicima u ta dva ministarstva.

Državnim tajnikom u Ministarstvu turizma imenovan je Ivo Mujo, u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Davor Vlaović, a dva državna tajnika dobilo je i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja - Krešimira Kuterovca i Josipa Kraljičkovića.

Nakon današnje Vladine sjednice doći će do promjena i na čelnim mjestima Brodograđevne industrije Split i Financijske agencije (FINA).

Vlada je, naime, zadužila Upravni odbor HFP-a da se sazove Skupština Brodograđevne industrije Split i na njoj izabere novi Nadzorni odbor, kojem pak predlaže da dosadašnjeg člana Uprave Domagoja Klarića imenuje novim predsjednikom Uprave, a da u Upravu kao članovi uđu Josip Raić i Damir Arapović.

U novom Nadzornom odboru po Vladinom bi prijedlogu ostala tri dosadašnja člana, Branko Bačić, Miljenko Boban i Marijo Lovrinčević, novi bi bili Jozo Sarać i Zvonimir Puljić, a na čelu bi mu bio Vedran Duvnjak.

Iz Nadzornog odbora opozvali bi se Branko Vukelić, Grga Ivezić i Iljo Martinović.

Vlada je Nadzornom odboru FINA-e, u kojemu ostaje većina dosadašnjih članova, predložila razrješenje dosadašnje Uprave i imenovanje nove.

Za novog predsjednika Uprave FINA-e tako se predlaže Mato Regvar, a za članove Krešimir Kvaternik i Ante Šimunović.

Time bi dužnosti predsjednika Uprave bio razriješen Zoran Maksić te dosadašnji članovi Dražen Jurković, Kristijan Kovač i Tomislav Vintar.

Glavnoj skupštini INA-e Vlada je predložila da predsjednik Nadzornog odbora i dalje ostane Ivan Šuker, te članovi Damir Polančec, Tomislav Ivić i Đuro Dečak.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade je odlučila da će se 30. ožujka održati izvanredni lokalni izbori za Plaški i Veliku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju