Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samobor će večeras na spektakularan način završiti Samoborski fašnik s temom Fašnik gori i scenskim programom maski na temu Svi smo mi celebrity.


Nakon izbora najboljih pojedinačnih i grupnih maski slijedi suđenje Princu Fašnika kojeg očekuje neželjeni kralj. Sve će se to odvijati uz glazbenu pratnju Joleta. Svim zainteresiranim maskama u potpunosti objavljujemo današnji program.

Utorak, 24. veljače 2009.- Tema: Fašnik gori

Vezani članci Slika nije dostupna Pogledajte maškarani auto-rally Pariz-Bakar! Slika nije dostupna Tisuću ljudi slavilo smjenu vlasti!


• od 18:00 sati - Trg kralja Tomislava
Maskirana povorka - revija nagrađenih maski i mjesnih odbora
Scenski program fašničkih likova – Svi smo mi Celebrity - suđenje Princu Fašniku
Vatromet, Fašnički band
• od 22:00 sati - Fašnički šator - Jole, Plava noć


Podsjetimo, sa sloganom 'Kočnice otpusti i veselju se prepusti' u petak 20. veljače počeo je drugi dio 183. Samoborskog fašnika. Princ Fašnik, Sraka, Fiškal i Sudec s bogato pripremljenim programom na dječjem Fašniku željno su dočekali svoje goste.

Petak je protekao u znaku Disco groznice i ludih 70-tih, a publici su se na programu predstavile gostujuće maskirane grupe iz  Župe dubrovačke, Senja, Starog grada na Hvaru i Čapljne. Goste u fašničkom šatoru zabavljali su bend Positivo, tamburaška grupa Lampaši i Kićo Slabinac.  

Orijent i 1001 noć obilježio je subotnju fašničku večer u Samoboru. Jutro je bilo rezervirano za djecu i dječji Fašnik na kojem su se predstavile vrtićke i školske grupe i dječji zborovi. Od 18, 30 u fašničkoj povoroci predstavili su se maskirane grupe iz Župe dubrovačke, Senja, Starog grada na Hvaru, Dubrovnika, Đakova, Čapljine, Sv. Križ Začretja, Zlatara, Gospića i Zeline. Veselo okupljeno mnoštvo svojim ritmovima zabavljalo je bend Positivo, Maja Šuput, Ricard Luque, Gradska glazba Samobor i posebno iznenađenje, Mila Elegović alias 'Marylin Monroe'.