Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenula lobiranja

Veće plaće ili manji PDV, svatko ima svoje interese: Pobjednika ćemo znati za desetak dana

Veće plaće ili manji PDV? (Video: Dnevnik Nove TV) - 3
Veće plaće ili manji PDV? (Video: Dnevnik Nove TV) - 3 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Veće plaće ili manji PDV? (Video: Dnevnik Nove TV) - 1 Veće plaće ili manji PDV? (Video: Dnevnik Nove TV) - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Veće plaće ili manji PDV? (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Veće plaće ili manji PDV? (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Veće plaće ili manji PDV? (Video: Dnevnik Nove TV) - 3 Galerija 1/3 >>
Izvoznici žele smanjivanje poreznog opterećenja na plaće. Premijer je, s druge strane, obećao smanjenje stope PDV-a. Njegovi koalicijski partneri s tim se ne slažu.

Premijer i ministar na jednoj strani, a partneri na drugoj. Premijer podsjeća kako je prva faza porezne reforme građanima donijela koristi. Ali i upozorava.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

"Treba znati da je porez na dohodak od jedinica lokalne samouprave,a oni su jako zadovoljni s time i moramo naci pravi balans" rekao je Andrej Plenković.

I uistinu milijarde su u pitanju. Isto kao i u slučaju smanjivanja PDV-a. Padne li on na 24 posto, to je 2 milijarde kuna više.

Padne li PDV za 1 postotni poen, kilogram jabuka pojeftinio bi 8 lipa, šampon za kosu 18 lipa. Svinjski but bio bi jeftiniji za 30 lipa, a dječje cipelice nešto manje od 3 kune. Ženske cipele pojeftinile bi gotovo 10 kuna, a na kupnji stana uštedjeli biste 10.800 kuna. Naravno ako bi trgovci snizili cijene.

Lobiranja su krenula, svatko ima svoje interese, a za 10-tak dana bit će jasan pobjednik.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene