Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Točan broj krajem tjedna

Već prijavljeno 11.000 promatrača, broj nije konačan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas se do ponoći putem elektroničke aplikacije prijavilo više od 11 tisuća promatrača, a točan broj znat će se krajem tjedna.

Broj promatrača na prijevremenim parlamentarnim izborima 11. rujna mogao bi se približiti onome s izbora u studenome, kada ih je bilo oko 13.500, s obzirom na to da ih je dosad već prijavljeno više od 11.000.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra počinju konzultacije PREDSJEDNICI URUČILI SLUŽBENE REZULTATE 'Ima čitav niz problema o kojima treba dobro razmisliti i donijeti odluke' Slika nije dostupna Čeka rezultate Grabar Kitarović objavila kada kreće s konzultacijama o sastavljanju vlade

Točan broj promatrača znat će se krajem tjedna, a zasad se zna da ih se noćas do ponoći putem elektroničke aplikacije, koja se koristi kad se po izbornoj jedinici prijavljuje više od 20 promatrača, prijavilo više od 11 tisuća.

Tom broju trebat će dodati birače koji su se izravno obratili povjerenstvima izbornih jedinica, pa će njihov konačan broj biti poznat krajem tjedna.

Po dostupnim podacima, najviše promatrača, preko 7.000, prijavio je HDZ, HNS je prijavio 457, SDP, 417, HSS 64, Most 82.

Poznato je i da će izbore pratiti šest promatrača Romskog nacionalnog vijeća te 13 udruge GONG, kao i strani promatrači, konkretno iz Gruzije, Koreje, s Kosova.

Zakon dopušta da izbore prate promatrači političkih stranaka, birača koji su predložili neovisnu listu, strani i promatrači nevladinih udruga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene