Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bi li vam palo na pamet da svoje smeće bacate kroz prozor? I tako više od 20 godina? Upravo to rade pojedini stanari zgrada u riječkoj Ulici prvog maja. Nagomilani otpad u prostoru među zgradama ničiji je problem. Loptica se prebacuje između vlasnika zgrada, grada Rijeke i nadležnih Ministarstava. Za to vrijeme stanari su bili prisiljeni zazidati svoje prozore.


Umjesto u travnjak, prostor između dvije zgrade stanari Ulice 1. maja pretvorili su u odlagalište. Prostor između dvije zgrade smećem pune sami stanari, bacajući otpad kroz prozore. Loša navika traje više od 20 godina. 'Gomila je to smeća. Koliko ja imam informacije i vidim, jedno tri kamiona' kaže stanar Željko.

Vezani članci Prosvjednici u Fažani - 4 FOTO Prekipjelo im: Umjesto Koumanlca pokupili smeće s ulice i dva kamiona istresli nečelniku pred nosom Zlokobne zgrade - 27 Uočili zgrade koje izgledaju kao sjedište zla, tjeraju strah u kosti svima koji ih ugledaju

Kada padne kiša, uvjeti za život, kažu, postaju nemogući, a smrad je posebno nesnosan ljeti. Stanari prizemlja, prisiljeni su obnavljati i podove i zidove. Prozor u kupaonici Željko Lalić je zazidao. Nagomilano smeće i sam bi kaže očistio, kada bi do njega mogao doći. Kao i njegov prozor jedini službeni ulaz u prostor među zgradama je zazidan. Čišćenje je već nekoliko puta planirano.

Čišćenje obustavljeno

Vlasnici zgrada pokušavali su očistiti prostor, no stanari su zahtijevali prisutnost sanitarnog inspektora, koji se nije pojavio, pa je čišćenje obustavljeno. A sve dok se grad, vlasnici zgrada i nadležna Ministarstva ne dogovore u čijoj je nadležnosti sporno smeće, gomila smeća i dalje će rasti.