Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgrade u Rijeci

VIDEO: Već 20 godina smeće bacaju kroz prozor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bi li vam palo na pamet da svoje smeće bacate kroz prozor? I tako više od 20 godina? Upravo to rade pojedini stanari zgrada u riječkoj Ulici prvog maja. Nagomilani otpad u prostoru među zgradama ničiji je problem. Loptica se prebacuje između vlasnika zgrada, grada Rijeke i nadležnih Ministarstava. Za to vrijeme stanari su bili prisiljeni zazidati svoje prozore.

Umjesto u travnjak, prostor između dvije zgrade stanari Ulice 1. maja pretvorili su u odlagalište. Prostor između dvije zgrade smećem pune sami stanari, bacajući otpad kroz prozore. Loša navika traje više od 20 godina. 'Gomila je to smeća. Koliko ja imam informacije i vidim, jedno tri kamiona' kaže stanar Željko.

Pročitajte i ovo Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...'' Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama"

Kada padne kiša, uvjeti za život, kažu, postaju nemogući, a smrad je posebno nesnosan ljeti. Stanari prizemlja, prisiljeni su obnavljati i podove i zidove. Prozor u kupaonici Željko Lalić je zazidao. Nagomilano smeće i sam bi kaže očistio, kada bi do njega mogao doći. Kao i njegov prozor jedini službeni ulaz u prostor među zgradama je zazidan. Čišćenje je već nekoliko puta planirano.

Čišćenje obustavljeno

Vlasnici zgrada pokušavali su očistiti prostor, no stanari su zahtijevali prisutnost sanitarnog inspektora, koji se nije pojavio, pa je čišćenje obustavljeno. A sve dok se grad, vlasnici zgrada i nadležna Ministarstva ne dogovore u čijoj je nadležnosti sporno smeće, gomila smeća i dalje će rasti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene