Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTPUNO BESPLATNO

Neobični "vatreni taksisti": Male Slavonce Ivanu, Gabrijela i Marka svakog dana u vrtić voze - vatrogasci

Prijevozno sredstvo DVD-a Podgorač odvesti će djecu u školu (Foto: Dnevnik.hr)
Prijevozno sredstvo DVD-a Podgorač odvesti će djecu u školu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Načelnik općine Podgorač Goran Đanić (Foto: Dnevnik.hr) Načelnik općine Podgorač Goran Đanić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prijevozno sredstvo DVD-a Podgorač odvesti će djecu u školu (Foto: Dnevnik.hr) Prijevozno sredstvo DVD-a Podgorač odvesti će djecu u školu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dopredsjednik DVD-a Podgorač Stevo Patajac (Foto: Dnevnik.hr) Dopredsjednik DVD-a Podgorač Stevo Patajac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ravnateljica vrtića Snježana Kanđera (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Pad broja stanovnika u mnogim je sredinama doveo do ukidanja autobusnih linija, a manjak autobusa - do još manjeg broja djece u vrtićima. Začarani krug alarmirao je dobrovoljne vatrogasce u Podgoraču kraj Našica. Osim što gase požare, od sada po selima besplatno - razvoze djecu.

Ivana, Gabrijel i Marko novi su polaznici područnog vrtića Zvončica. Ovi petogodišnjaci iduća će dva mjeseca pohađati predškolski program.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Traje očevid Tragedija u Varaždinu: Utopio se muškarac na kupalištu Ilustracija Evakuirana crkva Čak 25 osoba završilo u bolnici nakon curenja plina tijekom mise u blizini Torina

Ravnateljica Vrtića Snježana Kanđera s posebnim veseljem dočekala je novopridošlice. “Dočekali smo ih raširenih ruku i njima će ovdje biti jako lijepo, jer su pridruženi skupini primarnog programa koja djeluje u prijepodnevnim satima, a tu imamo 17-tero djece“, kaže Kanđera.

Prijevozno sredstvo DVD-a Podgorač odvesti će djecu u školu (Foto: Dnevnik.hr) Ravnateljica vrtića Snježana Kanđera (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

A sve to ne bi bilo moguće da u pomoć nisu priskočili vatrogasci. Iz okolnih sela, u pratnji odgajateljice, do vrtića i natrag djecu razvozi lokalni DVD.

Dopredsjednik DVD-a Podgorač Stevo Patajac obajsnio je kako se to dogodilo. “Odlučili smo s načelnikom, s Općinom, da možemo odraditi jedan taj dio. Financiranje tog prijevoza uz naš posao, stignemo mi to“, rekao je Patajac.

Prijevozno sredstvo DVD-a Podgorač odvesti će djecu u školu (Foto: Dnevnik.hr) Dopredsjednik DVD-a Podgorač Stevo Patajac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Vožnja novim vatrogasnim vozilom za djecu je poseban doživljaj. Prijevoz je besplatan jer se DVD Podgorač financira novcem iz općinskog proračuna.

Bijela kuga opustošila je slavonska sela. U općini Podgorač broj djece se toliko smanjio da se nakon 5 godina moralo odustati od prijevoza autobusom, ne postoje redovite autobusne linije.

Načelnik Općine Podgorač Goran Đanić ispočetka je bio jako zabrinut oko rješenja prijevoza. “Bili smo u jako problematičnom stanju, što riješiti, kako riješiti taj problem i evo riješili smo ga ipak. Mada smo mi imali osigurana sredstva u proračunu i za autobus ako je više djece, ali vidite da je manje djece“, obajsnio je Đanić.

Prijevozno sredstvo DVD-a Podgorač odvesti će djecu u školu (Foto: Dnevnik.hr) Načelnik općine Podgorač Goran Đanić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Sve lošija demografija gorući je hrvatski problem. Podgorački vatrogasci ugasili su barem djelić tog požara.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene