Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski vatrogasci žele natrag svoje staro radno vrijeme. Novi zakon o radu propisao je svima radno vrijeme od osam sati, a vatrogasci već pedeset godina rade u smjenama od 12 sati.


Predstavnici vatrogasaca sastali su se zato s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova, od kojih su tražili hitne izmjene zakona koje bi im vratile njihovo staro radno vrijeme. Osmosatne smjene, tvrde, smanjile bi učinkovitost, stvorile velike probleme u organizaciji i dodatne nepotrebne troškove.

Vezani članci Sunčan dan u Zagrebu, ilustracija - 3 Meteorologinja otkriva: Vrijeme će biti sve stabilnije, a uskoro stiže i ono što su mnogi dugo čekali Plaža Neki će možda i plakati za kišom: Meteorologinja najavljuje pravi mali toplinski val

'U javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zadra, gdje je zaposleno 108 djelatnika, troškove bi povećalo za nekih 170 i par tisuća kuna', kaže Željko Šoša, zapovjednik JVP-a Zadar. 'Kad padne maestral kad nema toliko požara tada s rade smjene. U 14 sati poslijepodne, po velikom maestralu, kad imamo i po desetke požara, koji gore istovremeno na priobalju, bilo bi vrlo teško napraviti smjenu vatrogasaca', zaključuje.