Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vatrogasci se bore za život, kod dvojice stanje pogoršano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje trojice stradalih vatrogasaca, koji se liječe u zagrebačkim bolnicama, i dalje je vrlo teško, a dvojici vatrogasaca koji se liječe u KB-u Dubrava danas je stanje pogoršano, rečeno je na konferencijama za novinare u KB-u Dubrava i Klinici za traumatologiju

Pročelnik Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KB-a Dubrava Ino Husedžinović rekao je kako je kod obojice stradalih vatrogasaca došlo do dišnih i kardiovaskularnih poteškoća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogoršano stanje dječaka koji se spalio u školi Slika nije dostupna Glavašu popucale vene

Kod Josipa Lučića došlo je do problema s disanjem i u
kardiovaskularnom sustavu, uz probleme u radu bubrega i prokrvljenosti organa, koji zbog toga ne funkcioniraju kako bi trebali, kazao je.

Lučić je na kontinuiranoj hemodijalizi, kako bi se rasteretila
funkcija bubrega, a obavljen je i kirurški zahvat uklanjanja odumrlog tkiva (nekrektomija) na šaci i podlaktici.

Marinku Kneževiću se također stanje pogoršalo, ima kardiovaskularne probleme i pobleme s disanjem, te će se i na njemu obaviti manja nekrektomija, dodao je Husedžinović.

Stanje Karla Ševerdije, koji je smješten u Kliniku za traumatologiju, i dalje je vrlo kritično, izjavio je ravnatelj Klinike dr. Ante Muljačić.

Pacijent je još uvijek u po život opasnom stanju, koje nam ne daje za pravo davati dugoročne prognoze, rekao je Muljačić dodajući kako je zbog toga odgođena planirana nekrektomija.

Stradali vatrogasac nije kontaktibilan, a njegove laboratorijske
vrijednosti koncentracije kisika u krvi pokazuju da mora i dalje biti na respiratoru.

Iz Amerike smo naručili umjetnu kožu koja bi trebala stići ovih dana, no i da je danas imamo, ne bismo mogli operirati pacijenta jer bi to za njega bilo opasno po život, rekao je Muljačić dodajući da će se trenutak operacije odrediti kad ona ne bude štetila pacijentu. 

Split:  Stanje vatrogasaca i dalje teško

Ante Juričev Mikulin i Frane Lučić, vatrogasci teško stradali u požaru na Kornatu koji se liječe u splitskoj Kliničkoj bolnici, i dalje su životno ugroženi, ali stabilno, te se nad njima provode mjere intenzivnog liječenja uz operativne zahvate odstranjivanja mrtvog tkiva, izvjestili su liječnici na redovitoj konferenciji za novinare.

Zdravstveno stanje Ante Juričeva Mikulina, koji je operiran kako bi se izbjegla daljnja pogoršanja, nije se pogoršalo u odnosu na jučer, iako mu je funkcija bubrega umanjena te i dalje diše uz pomoć respiratora zbog oslabljenih pluća i nije pri svijesti.

Frane Lučić u nešto je boljem stanju. Liječnici su izvijestili kako
mu je funkcija bubrega umanjena, no nije pogoršana, a pluća su i dalje oslabljena te diše uz pomoć aparata.

Jučer i jutros obojica su podvrgnuta operacijama odstranjivanja
dijela devitaliziranog tkiva te su te površine prekrivene njihovom i
umjetnom kožom.

Do sada im je uklonjeno oko 30 posto mrtvog tkiva, a tim će zahvatima biti podvrgnuti i sutra ako im stanje i dalje bude stabilno kako bi se pripremili za transplantaciju vlastite kože uzgojene u laboratoriju u Bratilsavi, kazali su liječnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene