Oni su uvijek spremni na akciju - od gašenja prijetećih vatrenih buktinja pa do spašavanja ne samo ljudi iz raznoraznih situacija već i životinja. Ovim hrabrim ljudima čestitamo Svjetski dan vatrogasaca.


Upravo na današnji dan, kad se na Sv. Florijana slavi Svjetski dan vatrogasaca, vidjeli smo prizor koji obara s nogu. Na facebook grupi Riječka enciklopedija - Fluminensia objavljena je fotografija vatrogasaca koji u gnijezdo vraćaju malenog vrapčića.

Ovaj prizor je snimljen u Rijeci, u Ulici Petra Jurčića, u koju su jučer pozvani vatrogasci kako bi pomogli životinjici.

Ptića u nevolji su opazile prijateljice Stela i Alma.

'Vatrogasce je zvala moja prijateljica Alma dok sam ja ptića grijala. Oni su se javili i došli u roku od 10 minuta. Najprije su došla dvojica, ali nisu imali ljestve pa su zvali u postaju te ih je onda došlo još', ispričala nam je Stela iz Rijeke koja je ujedno i fotografirala cijeli prizor.

Vezani članci Zapalio se stan na 9. katu u Vlaškoj ulici u Zagrebu - 1 Zapalio se stan na 9. katu: U Zagrebu gorio neboder, na terenu 33 vatrogasca Karneval u Rijeci U Rijeci velika međunarodna karnevalska povorka, među njima i gosti iz Italije