Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUDITE OPREZNI

Nakon dviju tragedija zadnjih dana: Uoči blagdana vatrogasci imaju važno upozorenje

Tragedija u Osijeku - u požaru stradalo dijete (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Tragedija u Osijeku - u požaru stradalo dijete (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Dvogodišnje dijete smrtno je stradalo u požaru obiteljske kuće u Osijeku. Istražitelji sumnjanju kako bi uzrok ove tragedije mogle biti božićne lampice.

Ni brza intervencija osječkih vatrogasaca nije uspjela sprječiti tragediju u Zapadnom predgrađu.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

"Sve prostorije koje su u okviru kuće su gorile. Saznali smo da je dijete unutra od dvije godine, vatrogasci su mimo svoje struke upali unutra u prostoriju koja je bila u plamenu i vatri", govori Pero Čeman, JVP Osijek.

Spasa za život dvogodišnjeg djeteta kojeg je vatra zarobila u trošnoj kući nije bilo.

Tragedija u Osijeku - u požaru stradalo dijete (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Tragedija u Osijeku - u požaru stradalo dijete (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Obitelj stradalog djeteta u vrijeme požara bila je u susjednoj kući, a istražitelji pokušavaju utvrditi uzrok požara.

"Očevid je započeo jučer i nastavlja se danas i po završetku očevida imat ćemo točan uzrok kao i okolnosti koje su se dogodile u ovom događaju" govore iz policijske uprave.

Prve informacije pak govore kako bi uzrok ove tragedije mogle biti božićne lampice koje je obitelj nedavno postavila na prozore.

Vatrogasci pozivaju na dodatan oprez tijekom blagdana

"Moramo biti svjesni da unošenjem bora, lampica i drugih stvari, unosimo potencijalnu opasnost u naše domove. Lampice koje su po borovima i prozorima trebamo nadzirati kao i svijeće koje palimo. Otvoreni plamen u obiteljskoj kući mora biti na nekim površinama koje su ne gorive", upozorava Čeman.

Vatra je i u Zagorju odnijela jedan život. Nastradao je 72-godišnjak.

Tragedija u Osijeku - u požaru stradalo dijete (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Tragedija u Osijeku - u požaru stradalo dijete (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Uzrok ovog požara je opušak koji je pao na klupu te se potom proširio po cijeloj kući. Vatrogasci apeliraju na sve građane da se, ako ne žele postati dio crne statistike u predblagdansko vrijeme, odgovorno odnose prema svim zapaljivim božićnim ukrasima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene