Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Vatrogasci nisu poslani u smrt'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasno operativno zapovjednštvo priobalja "odlučno" je danas odbacilo "tvrdnje i napise koji su se pojavili u javnosti da su vatrogasni zapovjednici poslali vatrogasce u smrt" na otoku Kornatu.

"Radilo se o intervenciji na otvorenom prostoru kakvih je samo ovo ljeto na priobalju bilo preko tisuću. Svakoj intervenciji i pozivu za spašavanje ljudi i imovine pristupamo u skladu sa propisima, pravilima struke, s velikom odgovornošću, svjesni da kod svake intervencije pa i najmanje prisutne su velike opasnosti", stoji u zaključcima sa sastanka Vatrogasnog zapovjednštva priobalja održanog danas u Šibeniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlazi na novu funkciju Petraeus predao zapovjedništvo nad Afganistanom Slika nije dostupna Preuzeli zapovjedništvo NATO u Libiji započeo operaciju 'Ujedinjeni zaštitnik'

Kaže se kako su vatrogasci odgovorni i s požrtvovnošću, riskirajući svoje živote, obavljaju svoj posao, pa je stoga nedopustivo prejudicirati nečiju krivicu bez da se sačini temeljita analiza i provede istraga za što su zaduženi mjerodavni organi.

Vatrogasno zapovjedništvo priobalja RH započelo je izradu temeljite analize proteklih tragičnih događaja te o konkretnim rezultatima izvijestiti će nadležna tijela i javnost te stoga moli sve dobronamjerne da se suzdrže paušalnih ocjena, stoji u zaključcima koje je poptisao pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislava Vuke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene