Konavoski vatrogasci budno motre požar na brodu Bjelotina u Crnoj Gori u slučaju da njegov krak krene prema Banima u Hrvatskoj.


19:55 - Dio požara iz Crne Gore u kasnim poslijepodnevnim satima proširio se na hrvatski teritorij u Konavlima. Na brdu iznad sela Bani gori trava i nisko raslinje, kuće, imovina i ljudi nisu ugroženi. Konavoski vatrogasci nadziru situaciju, a zbog nepristupačnog terena zatražena je intevencija zračnih snaga koja se očekuje sutra u jutarnjim satima. Ujutro se očekuje pomoć zračnih snaga.

Budno motrili cijeli dan

Vezani članci Požar u bolnici u gradu Piatri Neamtu Strava u Rumunjskoj: U požaru bolnice poginulo 10 pacijenata na respiratorima Požar u Primorskoj ulici u Zagrebu Drama u centru: Gorio stan u Primorskoj ulici u Zagrebu

Zapovjednik JVP Konavle Mario Magud potvrdio je u srijedu kako konavoski vatrogasci budno motre požar na brodu Bjelotina u Crnoj Gori u slučaju da njegov krak krene prema Banima, no dodao je kako za to zasada nema veće opasnosti.

''U utorak poslijepodne u Crnoj Gori na brdu Bjelotina poviše sela Malta krenuo je jedan požar. To je njihovo zadnje selo prema nama. Uzrok požara nije poznat, i ne prijeti njihovim kućama u selu, ali je došao na nekih 250 metara od sela. Jedan krak požara se širi usporeno prema Hrvatskoj. Vjetar ga nosi uz brdo, a drugi krak ide istočno prema Crnoj Gori. Zasad nema ugroze za Konavle, ali nadziremo požar da se ne bi proširio poviše našeg mjesta Bani. Problem je što je taj teren minski sumnjivo područje tako da ne možemo ništa raditi s pješadijom. Pomoć iz zraka naravno ovisi o situaciji u Dalmaciji'', rekao je Magud.