Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra na obali

Vatrogasci gase požare diljem obale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istarskoj, Zadarskoj, Šibensko - kninskoj i Splitsko - dalmatinskoj županiji buknuo je niz požara, od kojih je većina ugašena, a na nekim mjestima, gašenje je u tijeku.

Istarska županija
 

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

VOC Pula zaprimio je 11. srpnja u 15:20 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Bičići - Šajini. Površina požara je oko 6 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su JVP Pula, DVD Vodnjan, Pula, Peroj i Sutivanac s ukupno 38 vatrogasca i 9 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran u 18:30 sati, a ugašen u 19:00 sati.

Zadarska županija

Požar na otvorenom prostoru na području Stankovaca kod Budaka - Vukšić, koji je dojavljen 10. srpnja u 13:00 sati, a koji se nalazi u minski sumnjivom terenu, gasio se i tijekom dana 11.srpnja. Požarom je zahvaćeno oko 200 ha trave, niskog raslinja i hrastove šume. U gašenju požara tijekom dana sudjelovalo je jedan protupožarni zrakoplova Canadair i tri protupožarna zrakoplova Air Tractor, JVP Zadar, Benkovac i DVD Stankovci sa ukupno 17 vatrogascem i 6 vatrogasnih vozila. Požar je i dalje aktivan. Gašenje je u tijeku.

Požar na otvorenom prostoru na području kod Ostrovice – Lišani Ostrovički, koji je dojavljen 10. srpnja u 11:57 sati, a koji se jednim dijelom proširio i u Šibensko-kninsku županiju, gasio se i tijekom 11. srpnja. Požarom je zahvaćeno više od 50 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara tijekom 11. srpnja sudjelovala su 4 Canadaira i 4 Air Tractora te JVP Zadar, Benkovac i DIP Zadar s ukupno 21 vatrogascem i 8 vatrogasnih vozila. Požar je i dalje aktivan te su u jutarnjim satima na gašenje upućena 2 Canadaira PP NOS OS RH.

>> Opet gori u Dalmaciji

Požar otvorenog prostora na području Smilčića lokaliziran je u 17:00 sati. Površina požara je oko 33 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su 2 Canadaira i 3 Air Tractora, JVP Zadar i DVD Pridraga s ukupno 17 vatrogasca i 4 vatrogasna vozila.

Šibensko-kninska županija

Požar na otvorenom prostoru na području kod Vodica na predjelu Kovča na brdu Okit, koji je dojavljen 10. srpnja u 13:05 sati, ugašen je 11. srpnja u 20:00 sati.

Požar otvorenog prostora na području Promine kod Marasovine (vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio dojavu 11. srpnja u 13:16 sati) ugašen je u 22:05 sati. Požarom je bilo zahvaćeno 20 ha trave, niskog raslinja i hrastove šume i četiri električna stupa. U gašenju požara sudjelovali su 2 Canadaira i 1 Air Tractor PP NOS OS RH te JVP Drniš, DVD Drniš, DVD Promina i ophodnja Oklaj (SPVP) s ukupno 21 vatrogascem i pet vatrogasnih vozila.

Splitsko-dalmatinska županija

Požar otvorenog prostora na području kod Sinja na predjelu Radošić, koji je dojavljen 10. srpnja u 13:20 sati, ugašen je 10. srpnja u 19:00 sati.

Požar na otvorenom prostoru na području kod Sinja na predjelu Bitelić – Vrdovo, koji je dojavljen 10. srpnja u 15:16 sati, ugašen je 11. srpnja u 05:00 sati.

VOC Split zaprimio je 11. srpnja u 01:00 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Križnjaka – Trečanica, kod Planog. Površina požara je oko 20 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su DIP Split, JVP Split sa sezoncima i DVD-i Kaštela, Trogir, Slatine, Vranjic, Solin, Mladost, Gomilica, Žrnovnica i Podstrana s ukupno 73 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila. Tijekom 11. srpnja na požarište je bio upućen jedan helikopter s uređajem za gašenje radi lakšeg saniranja teže pristupačnih dijelova požarišta. Požar je proglašen ugašenim 11. srpnja u 17:00 sati.

VOC Split zaprimio je 11. srpnja u 10:10 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Omiša na području Zvečanje. Požarom je bilo zahvaćeno 2,5 ha trave, niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjelovali su jedan helikopter s uređajem za gašenje i 1 Canadair te DVD Omiš, Gata i Kučiće s ukupno 33 vatrogasca i 6 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran u 12:23 sati.

VOS Divulje zaprimio je 11. srpnja u 13:05 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Imotskog na području Slivna-Kundidi uz državnu granicu sa BiH. Požarom je zahvaćeno oko 30 ha trave, niskog i visokog raslinja na nepristupačnom terenu. U gašenju požara sudjelovali su tijekom dana ukupno 4 Canadaira, JVP Imotski, DVD Imotski, Zagvozd i Lovreč s ukupno 35 vatrogasca. Požar je i dalje aktivan te je danas u jutarnjim satima na gašenje upućen 1 Canadair.

>> Nema odmora za vatrogasce: Opet požari u Dalmaciji!

VOS Divulje zaprimio je 11. srpnja u 14:37 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Imotskog na području Studenci uz državnu granicu sa BiH. U gašenju požara sudjelovao je jedan helikopter s uređajem za gašenje i DVD Lovreč s 8 vatrogasca i dva vatrogasna vozila.
Požar je aktivan na području BiH, a uz granicu je organizirano dežurstvo (DVD Lovreč).

VOS Divulje zaprimio je 11. srpnja u 14:55 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Imotskog na području uz Crveno Jezero. Požarom je bilo zahvaćeno oko 1ha guste borove šume. U gašenju požara sudjelovali su 2 Canadaira, JVP Imotski, DVD Imotski i DVD Zagvozd s ukupno 25 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran oko 20:30 sati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene