Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Profesionalni vatrogasci ogorčeni su na suradnju DUSZ-a sa vatrogasnom strukom.


Odbor profesionalnih vatrogasaca Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLS), Udruga profesionalnih vatrogasaca i Koordinacija sindikata profesionalnih vatrogasaca ustvrdili su danas da Državna uprava za zaštitu i spašavanje, koja je preuzela poslove vatrogastva, ne surađuje s ostalim zainteresiranim stranama vezanim uz vatrogastvo - Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Udrugom profesionalnih vatrogasaca i sindikatom.

Vezani članci Autorice knjige (Foto: Ivana Šešo) Predstavljena knjiga koja će ogoliti vašu životnu svakodnevnicu: "Ljubav, beba, blagostanje i sranje" Andrej Plenković i Angela Merkel (Foto: AFP) Merkel nakon sastanka s Plenkovićem: "Radite odličan posao na granicama"

Onog trenutka kada je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko imenovao povjerenstvo za izradu novog zakona i ustroja za vatrogastvo, Državna uprava opstruira i blokira vatrogastvo time što donosi odluke bez ikakvog dogovora i suradnje te nameće svoja rješenja, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca Mladen Magdić.

Traže povlačenje uredbe

Preusmjeravanje broja 93 i 193 na 112 šteti našem poslu i usluzi koju pružamo građanima, ustvrdio je Magdić. Državna uprava za zaštitu i spašavanje pripremila je, kazao je Magdić, 'minimalne financijske standarde i poslala prijedlog uredbe Ministarstvu financija i vladi bez mišljenja i suglasnosti sindikata i Udruge profesionalnih vatrogasaca'.

Člankom 27. poslovnika Vlade jasno je određeno da ministarstvo i državne upravne organizacije moraju prije bilo kakve uredbe upućene vladi zatražiti mišljenje strukovnih organizacija, što nije učinjeno, istaknuli su predstavnici vatrogasaca i sindikata.

Od ministra Karamarka i ministra financija Ivana Šukera zato traže da povuku uredbu, vrate je na doradu Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje te da Državna uprava najprije zatraži mišljenje od sindikata, a tek zatim da ide u postupak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju