Požar je i dalje aktivan te se širi prema strmom terenu gdje je pristup vatrogascima ograničen.


Ukoliko se nalazite na mjestu događaja pošaljite nam slike i snimke na moj.report@novatv.hr.

Vezani članci Kanader u akciji (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell) - 15 Gori u zaleđu Vodica: Dva kanadera gase požar na području Vrbice Vatrogasac gasi požar (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL) Tri groma izazvala tri požara: Jedan ugasila kiša, drugi pod kontrolu stavili vatrogasci, još se bore s trećim na teško pristupačnom području

Kako doznajemo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine, požar još uvijek nije lokaliziran zbog toga što se širi prema višem i vrlo nepristupačnom terenu. Novi naleti bure opet su prizemljili i pomoć iz zraka.

Iako je u jednom trenutku izgledalo kao da će požar priprijetiti i Jadranskoj magistrali, sada to više nije izgledno. Sve što se i spusti od vatre niže prema magistrali, brzo se ugasi, istaknuo je Glavina.

>> Pogledajte dramatičnu snimku gašenja požara iznad Solina

>> Požar kod Solina uzrokovao i ugrozio živote opušak bačen iz automobila?

Požar na brdu iznad Piska kod Omiša do jutros je zahvatio oko 25 hektara površine i u njegovu gašenju sudjeluje 30 vatrogasaca i jedan kanader, a vatrena stihija širi se prema Jadranskoj magistrali i naselju Marušići, izvijestili su omiški vatrogasci.

'Vatrena stihija se kreće u smjeru Jadranske magistrale i naselja Marušići. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da obranimo kuće', rekao je za Hinu zapovjednik omiškoga vatrogasnog područja Ivan Kuvačić. Dodao je kako nije isključeno da tijekom dana u Pisku bude zatvorena za promet i Jadranska magistrala, ako joj se vatrena stihija i dim približe.

Po Kuvačićevim riječima, problem je što povremeno puše bura, a povremeno s mora tramontana koji razbuktavaju vatru i mijenjaju joj pravac kretanja. To otežava posao vatrogascima. Požar je buknuo jučer u poslijepodnevnim satima i vatrogasci su ga sinoć bili lokalizirali, ali se poslije ponoći i jutros ponovno aktivirao, objasnio je Kuvačić.

Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je jučer od Vatrogasnog operativnog centra Split u 14:59 sati dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Pisak, 16 kilometara južno od Omiša, izvijestio je DUZS.

Požar je jutros i dalje aktivan. U gašenju požara sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a požar iz zraka gasi jedan zrakoplov tipa Canadair.

Podsjetimo, prekjučer je veliki požar izbio kod Solina i Omiša, i to na desetak mjesta, a vatrogasci su čitav jučerašnji dan imali posla s gašenjem i sanacijom tih požarišta. Zbog iznimno jake bure gašenje im je bilo otežano.