Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori 25 hektara

Veliki požar kod Omiša bježi pred vatrogascima po visokom i teškom terenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar je i dalje aktivan te se širi prema strmom terenu gdje je pristup vatrogascima ograničen.

Ukoliko se nalazite na mjestu događaja pošaljite nam slike i snimke na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Možda sutra, ovisno o situaciji DUZS: Nismo mogli pomoći BiH, svi su kanaderi bili angažirani Slika nije dostupna Gori pored Šibenika Buknuo požar na minskom polju, gase ga tri kanadera!

Kako doznajemo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine, požar još uvijek nije lokaliziran zbog toga što se širi prema višem i vrlo nepristupačnom terenu. Novi naleti bure opet su prizemljili i pomoć iz zraka.

Iako je u jednom trenutku izgledalo kao da će požar priprijetiti i Jadranskoj magistrali, sada to više nije izgledno. Sve što se i spusti od vatre niže prema magistrali, brzo se ugasi, istaknuo je Glavina.

>> Pogledajte dramatičnu snimku gašenja požara iznad Solina

>> Požar kod Solina uzrokovao i ugrozio živote opušak bačen iz automobila?

Požar na brdu iznad Piska kod Omiša do jutros je zahvatio oko 25 hektara površine i u njegovu gašenju sudjeluje 30 vatrogasaca i jedan kanader, a vatrena stihija širi se prema Jadranskoj magistrali i naselju Marušići, izvijestili su omiški vatrogasci.

'Vatrena stihija se kreće u smjeru Jadranske magistrale i naselja Marušići. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da obranimo kuće', rekao je za Hinu zapovjednik omiškoga vatrogasnog područja Ivan Kuvačić. Dodao je kako nije isključeno da tijekom dana u Pisku bude zatvorena za promet i Jadranska magistrala, ako joj se vatrena stihija i dim približe.

Po Kuvačićevim riječima, problem je što povremeno puše bura, a povremeno s mora tramontana koji razbuktavaju vatru i mijenjaju joj pravac kretanja. To otežava posao vatrogascima. Požar je buknuo jučer u poslijepodnevnim satima i vatrogasci su ga sinoć bili lokalizirali, ali se poslije ponoći i jutros ponovno aktivirao, objasnio je Kuvačić.

Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je jučer od Vatrogasnog operativnog centra Split u 14:59 sati dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Pisak, 16 kilometara južno od Omiša, izvijestio je DUZS.

Požar je jutros i dalje aktivan. U gašenju požara sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a požar iz zraka gasi jedan zrakoplov tipa Canadair.

Podsjetimo, prekjučer je veliki požar izbio kod Solina i Omiša, i to na desetak mjesta, a vatrogasci su čitav jučerašnji dan imali posla s gašenjem i sanacijom tih požarišta. Zbog iznimno jake bure gašenje im je bilo otežano.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene