Vatrogasci, ilustracija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)
Vatrogasci, ilustracija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Selca u ponedjeljak je izvijestilo da je vatrogasac, koji je u nedjelju navečer teže ozlijeđen gaseći požar na Braču, prevezen u KBC Split.


"Nažalost, jedan vatrogasac teže je ozlijeđen tijekom akcije te je hitno prebačen u KBC Split. Smatra se kako je požar najvjerojatnije izbio kao posljedica udara munje", navodi se na facebook stranici Vatrogasci -Selca.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o unutarstranačkim izborima: "HDZ je najsnažniji kada je jedinstven" Kanader, ilustracija (Ivo Čagalj/PIXSELL) Požarna sezona gotova, ali planulo je na Braču: Vatru gase dva kanadera 30 vatrogasaca

Premijer Andrej Plenković je prilikom današnje posjete Centru za koordinaciju, vođenje i gašenje požara u Divuljama izrazio žaljenje zbog ozljede vatrogasca. "Žao mi je zbog ozljede vatrogasca koja se dogodila noćas na Braču, međutim to pokazuje koliko su ljudi spremni i tijekom noći ići u požrtvovne akcije", rekao je Plenković.

DVD Selca je u nedjelju u 17.45 sati primio dojavu o požaru koji se širi na brdovitom i nepristupačnom terenu smještenom poviše uvale Rasotica, u blizini mjesta Selca na otoku Braču.

U gašenju požara sudjelovalo je 60 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila svih DVD-ova s područja otoka Brača, uključujući i dislocirana vatrogasna društva koja su smještena na otoku. Tijekom večernjih sati u pomoć pri gašenju požara pristiglo je 18 vatrogasaca i dva vozila s područja Zadvarja i Sinja.

Vatrogasne snage sudjelovale su u gašenju požara do ranih jutarnjih sati, te je požarište u potpunosti lokalizirano oko 5 sati ujutro. Zahvaćena požarna površina veličine je 15 hektara.

S obzirom na snažno nevrijeme koje je zahvatilo istočni dio Brača, protupožarni zrakoplovi nisu mogli pristupiti gašenju požara koji se prostirao na izuzetno nepristupačnom terenu.

Tijekom jutra u ponedjeljak na požarište je upućen helikopter koji je dopremio dva spremnika s vodom, tzv. kruške, izvijestili su vatrogasci iz Selca. (Hina)