Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nesvakidašnja akcija osječkih vatrogasaca. Iz limene kante spasili su zaglavljenu djevojčicu. Nesmotrena igra skrivača sretno je završila.


Osječki vatrogasci mislili su da je ovo još jedan poziv za intervenciju. Potrčali su prema izlazu. 'Kad smo došli u dvorište imali smo što vidjeti. Mama je, i susjed, ili ne znam tko, su donijeli bačvu. Iz te bačve je virila samo glavica od te curice male. I oni su to iz nekog karavana automobila izvadili van', rekao nam je Drago Pranjić, vatrogasac.

Vezani članci Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević Za magistralni cjevovod u Selskoj nema dokumentacije - pa ni sanacije: "Nama curi 50 posto vode iz cijevi, na području Zagreba i cijele Hrvatske" Njemačka policija, ilustracija Djevojčica (4) danima se brinula za svoje mlađe sestre nakon što im je otac preminuo u kući

U limenoj kanti nalazila se 7-godišnja djevojčica iz koje nije mogla izaći. 'U biti to je bila da li neka igra žmire ili nešto slično jer se ona htjela sakriti', ističe vatrogasac Pranjić. 'Ona je stavila nogicu u stijenku i koljenom kako je propadala dolje se to zaglavilo. Međutim, kako je ona onemoćala, kako je izgubila snagu, tak je propadala sve više i koljeno i nogice su sve više i više zaglavljivale u to', ispričao je.

Vatrogasci su se odmah primili posla. Sa škarama su u dvije minute izrezali kantu te uspješno iz nje izvadili djevojčicu. Heroj Drago kaže kako je djevojčica bila jako hrabra i strpljiva. Nada se da da ovakvih intervencija više neće biti. 'Lijepo je da su djeca vani na igralištima, na travnjacima, ali da ipak paze gdje će se igrati, gdje će se sakrivati', upozorava vatrogasac Pranjić.

U znak zahvale, roditelji djevojčice donijeli su vatrogascima kolače što je osječke heroje uistinu ganulo. Sretni su što su mogli pomoći. Ne smatraju se herojima jer to je kažu - njihov posao.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju