Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar na farmi muznih krava Mala Banjevina kod Čepina, u vlasništvu tvrke Žito, još nije ugašen.


'U gašenju požara sudjeluje tridesetak vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila. Vatrogasci su cijelu noć proveli na požarištu, natkrivenom spremištu s oko 1100 tona slame i sijena koje je stotinjak metara udaljeno od štala s oko 2000 muznih krava', rekao je Boris Banjan, zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe. Rekao je da slama i sijeno gori u dužini od sto metara, širine 30 metara i visine oko devet metara.

Već je izgorjelo više od tisuću tona slame i sijena na otvorenom prostoru farme. Banjan kaže da je gašenje olakšano, zbog povoljnih vremenskih prilika, jer nema vjetra. U slučaju da zapuše vjetar ugrožene bi bile i štale s kravama. Gašenje požara nastavit će se najvjerojatnije i sutra, rekao je Banjan. Dodao je da farma normalno radi, ima struju i vodu.

Požarište su sinoć obišli vlasnik tvrtke Žito Marko Pipunić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Uzrok požara, koji je izbio jučer popodne, zasad se ne zna. (Hina)

Vezani članci Cjepanica Brzom reakcijom spriječio požar, a one su samo promatrale i komentirale Vatrogasci, ilustracija U požaru u Čepinu izgorjela obiteljska kuća: Potvrđeno da je pronađeno tijelo starijeg muškarca