Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatišje u Poreču

Vatikan svećenicima zabranio javne istupe, biskup Milovan otkazao odvjetnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon brojnih pokušaja porečko-pulskih biskupa i svećenika da sačuvaju vrijedne nekretnine koje potražuju benediktinci, Vatikan im je zabranio daljnje javne istupe.

Na misi u Eufrazijevoj bazilici o slučaju Dajla nije bilo ni riječi. Eufrazijeva bazilika i danas je bila puna vjernika. Tužni su, kažu, što njihova biskupija proživljava teške dane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Odnosi s Vatikanom odlični' Kosor o 'slučaju Dajla': Moramo štititi interese države Slika nije dostupna Novi prijedlog vraćanje imovine RH DORH: Benediktinci nemaju pravo na povrat

Neslužbeno doznajemo kako je biskup Ivan Milovan otkazao i punomoć dosadašnjim odvjetnicima te kako se neće žaliti na sudsko rješenje u korist benediktinaca. Porečki slučaj za Novu TV komentirao je biskup u mirovini Antun Bogetić.

'To se već 10 godina vuče na sve načine. Oni su stalno mijenjali cijene i naš biskup Milovan je bio pripravan da ono što je pravo da će im se dati', tvrdi biskup. Međutim do mirnog sporazuma, kaže, nije nikad došlo. A poziv benediktinaca na Svetu stolicu ne smatra realnim.

'Ja smatram da Papa nije mogao to proučiti', uvjeren je Bogetić. Ipak, rješenje vidi u dogovoru s našim vlastima. 'Naša država je skoro sve platila ili će platiti i onda će biti gotovo, onda će to biti od Hrvatske i onda će činiti ono što hoće', uvjeren je Bogetić. Biskupu Milovanu do kraja će biti podrška. Kako god slučaj Dajla završio.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene