U rubrici Vaš Glas, Petrinjci su Dnevnik Nove TV još u siječnju zvali jer im je Grad u jeku ugradnje kanalizacije i vodovoda bio raskopan preko svake mjere. Sada su se ponovno javili iz istog razloga, iako su radovi već trebali biti gotovi. Ispred Gradske uprave organizirali su prosvjed protiv gradske vlasti koja se, kažu, razbacuje njihovim i europskim novcem.

Galerija Vaš glas: Petrinja off road (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Vaš glas: Petrinja off road (Foto: Dnevnik.hr) - 5 +0 Vaš glas: Petrinja off road (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Petrinjci su napisali sljedeće: "Vođeni zadovoljstvom stanjem u našem gradu, pozivamo Vas na proslavu svake rupe na cesti, svakog milimetra skinutog asfalta, u nadi neka nam što duže ostane svaka lokva vode i oblak prašine što krase pročelja naših kuća..."

Vezani članci Radovi / Ilustracija Jedni oštetili cijevi, drugi radili cijelu noć da bi ih popravili: Slavoncima stigla voda, ne treba je prokuhavati Puknuće cijevi, ilustracija Neoprezno rukovali građevinskim strojem pa oštetili cijevi: Deseci mjesta u Slavoniji ostali bez vode

Petrinjci su prije dvije godine veselo upadali u jame na cesti, jer su mislili da će se tako ubrzo riješiti septičkih jama. Ali, još i danas koegzistiraju i jedne i druge.

Zbog izrovanog grada Petrinjci su prosvjedovali pred gradskom upravom. ''Gradonačelnik kaže da smo šačica nezadovoljnika koji nismo dobro upućeni. Itekako smo dobro upućeni, imamo ugovore'', rekla je Luca Gašpar Šako, organizatorica prosvjeda.

Dnevnik Nove TV tjedan dana traži gradonačelnika Darinka Dumbovića da ih bolje uputi u situaciju, ali on odgovara da mu je iskreno žao što nije u mogućnosti.

Uloženo je 100 milijuna hrvatskog novca, a 245 milijuna kuna europskog. U petrinjskoj Privredi kažu radovi će završiti za dva mjeseca.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju