Građevinski otpad, plastika i drugo smeće razbacano je na nekoliko mjesta na području grada Trilja. Građani su zabrinuti jer se otpad kažu gomila godinama. Zbog toga ih je posjetila rubrika Vaš Glas.

Galerija


Plastične rolete i kante, cigle, šute, crijep, samo su dio smeća koje se godinama ilegalno odlaže u netaknutu prirodu u Tijarici, na području grada Trilja.

Vezani članci Trilj: Mjesto gdje je popodne pronađena ozlijeđena žena (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1 Ne smije joj prići na sto metara, uhoditi je ili uznemiravati: Mjere opreza za dječaka koji je pokušao ubiti majku Trilj: Mjesto gdje je popodne pronađena ozlijeđena žena (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1 Krvavi pohod 14-godišnjaka: U napad na majku krenuo sa stražnjeg sjedišta auta. Izbo je pa je snimio ranjenu na tlu

"Tu sigurno ima 30-40 kamiona smeća, od plastike, roleta, WC školjki i suđa. Nema što nema", rekla je Maca Pocrnja iz Tijarice.

Zbog toga su građani pisali gradu Trilju kako bi se otpad što prije uklonio.

"Temeljna problematika tih deponija su građani, a onda i lokalna samouprava i sve institucije koje su usko vezane i službe za tu djelatnost. Oni su najviše odgovorni jer se dugogodišnje ignoriranje više ne može tolerirati", rekao je Marijo Kozina iz Trilja.

Mještani kažu da se tu odlagalo godinama bez da je ikoga bilo briga što je lice prirode unakaženo. Traže da se takve stvari ne ponove.

"Mi ćemo, kad se steknu svi uvjeti koje moramo imati, vremenski i organizacijski pristupiti sanaciji tih divljih odlagališta. Kroz 15-ak dana ćemo ući u teren", rekao je Ivan Bugarin, zamjenik gradonačelnika Trilja.

Prošle godine Grad Trilj je, tvrdi Bugarin, izdvojio 150 tisuća kuna za sanaciju divljih odlagališta. Ove godine planiraju isto toliko. Lani su sanirali desetak ilegalnih odlagališta, a ostalo ih je još toliko.

Prema odluci Grada Trilja, ovakav otpad mora ukloniti vlasnik zemljišta. Ako ne učini, Grad će to napraviti i ispostaviti mu račun.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr