Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do sada je ranio tri žene

'Varaždinski snajperist' i dalje neuhvatljiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija već mjesec dana pokušava uloviti 'varažinskog snajperista'. Tako su, naime, prozvali čovjeka koji zračnom puškom terorizira slučajne prolaznike. Do sada je ranio tri žene.

Isti scenarij, ista lokacija - Zagrebačka ulica u Varaždinu u blizini kućnog broja 71. Metkom iz zračne puške do sada je upucao tri žene. Sve ih je lakše ozlijedio. Posljednja 'žrtva' - biciklistica, mislila je da ju je netko pogodio kamenom u glavu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građani ne daju detaljan opis VIDEO: Tražili smo s policijom varaždinskog snajperista Slika nije dostupna Na meti mu se našle četiri žrtve 'Varaždinski snajperist' biciklisticu pogodio u glavu

>> 'Varaždinski snajperist' biciklisticu pogodio u glavu

Da se lako mogao popeti do vrha stambene zgrade iz koje je, navodno, nišanio uvjerila se i ekipa Nove TV. Sumnja se da je gađao s jednog od prozora. Obavijesni razgovori u susjedstvu s onima, koji skrivaju oružje ili nešto znaju, za sada nisu pomogli. Policija 'varaždinskom snajperistu' ne može ući u trag. Grad zato bruji kako je riječ o mlađoj osobi. Za mete odabire žene. One koje je do sada pogodio bile su u dobi od 28, 47 i 65 godina.

'Molimo građane da ako imaju bilo kakvih saznanja o počinitelju da nas obavijeste na 912 ili osobno u policijskoj postaji Varaždin', kazala je glasnogovornica PU Varaždinske Marina Kolarić.

Ovakvih je primjera u Hrvatskoj već bilo. Stručnjaci za oružje upozoravaju da se s ovakvim zastrašivanjem ne bi trebalo šaliti. U kombinaciji s jačim streljivom, zračna je puška itekako opasna. 'Može čak doći do probijanja lubanje, a da ne govorimo o pogotcima u oko. Zračnice u slobodnoj prodaji namijenjene su rekreativcima i hobistima. Srednje su snage, ali i dalje opasne', kazao je stručnjak za oružje Dubravko Gvozdanović.

U policiji priželjkuju samo jedan krivi korak, ne bi li ga ulovili. Prije nego ugrozi novi život. Dotada, Varaždinci su na oprezu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene