Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Varaždinski učenik se zapalio pred djevojčicom zbog koje je patio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U varaždinskoj 'IV. osnovnoj školi' učenik 7a razreda polio se jučer razrjeđivačem i zapalio. Dječak je s teškim opeklinama po licu i rukama prevezen u zagrebačku Klaićevu bolnicu, na intenzivni odjel. Liječnici tvrde kako je dječak zadobio opekline istog intenziteta kao kornatski vatrogasci.

'Dječakovo zdravstveno stanje je teško, ali stabilno', rekao je prof.dr.sc. Božidar Župančić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju.

Pročitajte i ovo Siniša Fučkar i Barbara Štrbac Strašan slučaj u Ludbregu Učenik skočio s prvog kata škole: Traumatolog za Dnevnik Nove TV otkrio u kakvu je stanju dječak Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio

Neslužbeno doznajemo kako je dječakovo tijelo potpuno zamotano, a on se nalazi u besvjesnom stanju. Liječnici se boje infekcije.

Ravnatelj 'IV. osnovne škole', Milivoj Purgarić, rekao nam je kako je stradali dječak vrlo dobar učenik, dobrog ponašanja. Nije bio depresivan. Potječe iz dobrostojeće obitelji. Otac mu je trener mačevanja, a dječak je uspješan avio-modelar.

Policija je u školskom wc-u pronašla dvije litre razrjeđivača 'Zapalio se sat i pol prije nastave. Prva je vatru počela gasiti učiteljica biologije, zatim pedagogica pa domar', ispričao nam je ravnatelj. 'Kad sam došao, vatra je bila ugašena.'

'Dječak je krenuo na sat engleskog jezika, a umjesto knjiga, u tobi mu je bio razrjeđivač', ispričao nam je ravnatelj. 

U školu je došao sat i pol prije svog sata te tražio od dežurnih učenica ključ od wc-a za niže razrede. Jedna od tih učenica navodno je bila i djevojčica koja je razlog njegovih ljubavnih jada.

Ušao je u wc, polio se, vratio ključ i rekao: 'Vidjet ćete sad što ću napraviti!'

Nakon toga sjeo je na pod ispred učionice vjeronauka i zapalio se.

Iako je tijekom samozapaljenja trajala nastava, tragičan prizor  vidjele su tri dežurne učenice te razred koji se nalazio u učionici vjeronauka.

Ravnatelj je rekao kako je škola o ovoj nesreći obavijestila nadležno Ministarstvo, a na mjesto pokušaja samoubojstva došao je iz Zagreba poseban tim za krizne situacije.

Dječakova razrednica Džana Talijančić tvrdi kako ga poznaje dugo te kako se radi o nasmijanoj i vedroj osobi.

'Uvijek me je pozdravljao i bio je pristojan i vedar dječak', rekla je razrednica.

'Djiete je u jako ozbiljnom stanju i ima najbolju moguću skrb u ovom trenutku. Na intezivnoj je skrbi, znači oko njega su liječnici svih specijalnosti koji trebaju biti oko djeteta. I u ovom trenutku obitelji, a i djetetu i lječnicima je najvažnije imati mir. I to je ono što bih ja rekao kao pedijatar, prvenstveno kao pedijatar', rekao je ministar Dragan Primorac, koji je posjetio dječaka u Klaićevoj bolnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene