Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo Varaždinske županije procijenilo je da štete zbog nevremena koje je tu županiju pogodilo 17. i 24. lipnja iznose 151,359.000 kuna, a od toga najviše otpada na štete na usjevima i trajnim nasadima.


Najteže je stradalo područje općine Cestice sa štetom od 30,5 milijuna kuna, grad Varaždin s oko 21 milijun kuna i općina Kneginec Gornji s 18 milijuna kuna. Infrastruktura u Varaždinu i općina Kneginec najteže su oštećene: u Knegincu je šteta osam, a u Varaždinu pet milijuna kuna.

Vezani članci Munje u Istri, ilustracija (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo jug Istre: U samo dva sata više od 11 tisuća munja Ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Snažno nevrijeme zahvatilo dijelove Hrvatske, u Istri u sat vremena zabilježeno 20 tisuća udara munja

Povjerenstvo je izvješće dostavilo Vladi, Državnom povjerenstvu za procjenu šteta te resornim ministarstvima sa zahtjevom za hitnom dodjelom pomoći.

Inače, novo je nevrijeme sinoć oko 22 sata zahvatilo općinu Klenovnik u zapadnom dijelu Županije. "Pijavica" je posve uništila dva krova na obiteljskim kućama te limeni krov na športskom objektu u središtu Klenovnika. U krugu bolnice i groblja vjetar je čupao stabla i lomio grane, rekao je općinski načelnik i ravnatelj klenovničke bolnice Andrija Golub.

Područje zahvaćeno nevremenom danas je popodne obišao župan Zvonimir Sabati.