Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo Varaždinske županije procijenilo je da štete zbog nevremena koje je tu županiju pogodilo 17. i 24. lipnja iznose 151,359.000 kuna, a od toga najviše otpada na štete na usjevima i trajnim nasadima.


Najteže je stradalo područje općine Cestice sa štetom od 30,5 milijuna kuna, grad Varaždin s oko 21 milijun kuna i općina Kneginec Gornji s 18 milijuna kuna. Infrastruktura u Varaždinu i općina Kneginec najteže su oštećene: u Knegincu je šteta osam, a u Varaždinu pet milijuna kuna.

Vezani članci Obilna kiša u Lici poplavila je maslinike Stigla najavljena promjena vremena: Obilna kiša u Istri, snijeg pao u Gorskom kotaru, žuti alarm upaljen i za sutra Jesen u Zagrebu, ilustracija - 4 Do nedjelje ćemo uživati u lijepom vremenu, a onda drastičan zaokret – dolazi nam velika hladnoća, grmljavinsko nevrijeme, a ponegdje i snijeg!

Povjerenstvo je izvješće dostavilo Vladi, Državnom povjerenstvu za procjenu šteta te resornim ministarstvima sa zahtjevom za hitnom dodjelom pomoći.

Inače, novo je nevrijeme sinoć oko 22 sata zahvatilo općinu Klenovnik u zapadnom dijelu Županije. "Pijavica" je posve uništila dva krova na obiteljskim kućama te limeni krov na športskom objektu u središtu Klenovnika. U krugu bolnice i groblja vjetar je čupao stabla i lomio grane, rekao je općinski načelnik i ravnatelj klenovničke bolnice Andrija Golub.

Područje zahvaćeno nevremenom danas je popodne obišao župan Zvonimir Sabati.