Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori za župana

Varaždin: Predrag Štromar osvojio više glasova nego ostala četiri zajedno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS i aktualni župan Varaždinske županije Predrag Štromar uvjeren je u pobjedu u drugom krugu izbora za župana nakon što je na jučerašnjim izborima osvojio nešto više od 49 posto glasova, a samo ga je šestotinjak glasova dijelilo od pobjede u prvom krugu.

Na današnjoj konferenciji za novinare Štromar je istaknuo podatak da je osvojio više glasova nego sva četiri preostala kandidata zajedno, a razlog zbog čega već jučer nije osvojio natpolovičnu većinu vidi u tome da je čak četiri posto listića bilo nevažećih.

>> U Varaždinskoj županiji nema opasnosti od novih poplava

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kajin: Ne očekujem potporu Kajin u 2. krugu računa na Ladonju i laburiste Slika nije dostupna Gradovi, županije... INTERAKTIVNA KARTA - pogledajte sve rezultate lokalnih izbora 2013.!

Štromar je zadovoljan i ukupnim rezultatom izbora u Varaždinskoj županiji budući da je HNS povećao broj načelnika i gradonačelnika. HNS s koalicijskim partnerima zasad ima dva gradonačelnika i sedam načelnika dok u drugom krugu ima još sedam kandidata, četiri za gradonačelnika te tri za načelnika.

"Ukupno je koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS osvojila 167 od 423 vijećnička mandata, dok ih sam HNS ima 107", zaključio je Štromar.

>> Pusić: Naš prvi zadatak je vratiti vlast građanima

Protukandidat Štromaru u drugom krugu je HDZ-ov Anđelko Stričak koji je jučer osvojio nešto manje od 20 posto glasova. Koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS osvojila je 20 od 41 mjesta u Skupštini Varaždinske županije, a Štromar je najavio skore pregovore s potencijalnim partnerima oko formiranja većine u Skupštini. S kojom će političkom opcijom krenuti u pregovore, Štromar nije želio odgovoriti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene