Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vanja Sutlić izabran za v.d. ravnatelja HRT-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Programsko vijeće HRT-a sa šest glasova izabralo je Vanju Sutlića za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a.

Vanja Sutlić na dužnost stupa od 1. travnja i na njoj može ostati najduže šest mjeseci ili do izbora novog ravnatelja nacionalne radiotelevizije.

Pročitajte i ovo Otmica Vanje Gjorčevske Kockar i narkoman Zastrašujući motiv otmice koja je završila Vanjinom smrću: Otac se htio dočepati bogatstva njezina slavnog djeda? Strava u Makedoniji; ilustracija - 2 Strava u Sjevernoj Makedoniji Vanju (14) su oteli zbog novca, no otmičar se uspaničio i upucao je: "Pomalo nam je nejasno..."

Programsko vijeće ujedno je raspisalo natječaj za novog ravnatelja jer u ponedjeljak nitko od 11 kandidata za tu dužnost nije uspio dobiti potrebnu dvotrećinsku većinu glasova.

Sjednicu čiji je dnevni red nadopunjen raspravom o radu Vijeća vezanom za izbor novog ravnatelja i raspravom o potrebnoj većini za izbor v.d. ravnatelja iz različitih razloga napustili su Hašim Bahtijari, Suzana Jašić, Danko Bljajić i Darinka Janjanin.

Bljajić i Janjanin otišli su nakon što je postalo jasno kako v.d.
ravnatelja može biti izabran sa šest glasova vijećnika, a ne kako je ranije tumačeno dvotrećinskom većinom.

Danko Bljajić, čije je razrješenje od Hrvatskog sabora prethodno zatražilo Vijeće, te Darink Janjanin najavili su ostavke na dužnost člana Programskog vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene