Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveća hrvatska vinska izložba Vinistra, osim 130 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije, okupila je i gotovo deset tisuća posjetitelja u Istri.


Ovogodišnje atrakcije uključuju kulinarske spektakle, kušanje vina u ekstremnim uvjetima i razgovore o brendiranju Hrvatske kao vinske regije. Iz godine u godinu vina su se 'nosila' po svijetu, a danas ljudi dolaze k nama. Priča je to koja osim plasiranja proizvoda na međunarodno tržište uvelike produžuje turističku sezonu.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović otkrio kako je završio u Klubu usred koronakrize: "Zvao me prijatelj iz Dalmacije, bilo je puno hrane koju je trebalo baciti" Problemi istarskih vinara - 5 Muke po vinarima, prodaja pala i do 90 posto: Bačve su im pune vina, ali nema ga tko popiti

>> U Zagreb stigao i slavni kalifornijski vinar hrvatskog porijekla

'Nama treba jedan ventil naših vina prema van, treba nam intenzivnija prodaja kući, mislim da kući to najjednostavnije možemo napraviti kroz razvoj vinskog turizma, a vani ne možemo bez tog imidža Hrvatske kao vinske zemlje', rekao je organizator Vinistre Ivica Matošević.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.