Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan Europe

Vandoren Hrvatima: Ako budete spremni, moći ćete uživati u svim prednostima i dobrobitima EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europa danas slavi svoj dan. U Opatiji se tako sviralo, pjevalo i plesalo, ali i jelo Europski. Učenici ugostiteljske škole pripremili su tipična jela svih članica Unije kojima su počastili oduševljene građane.

Za Dan Europe svake se godine odabire i poseban slogan. Ovogodišnji - 'Rastimo jači zajedno' - upravo je ono što Europska unija čini s Hrvatskom, poručio je iz Opatije šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren.

Pročitajte i ovo Dan Europe: Što nam je donijela EU? - 2 Što nam je članstvo donijelo Europa slavi svoj dan, no imaju li i Hrvati razloga za slavlje? Podaci nisu ohrabrujući, na začelju smo mnogih ljestvica Andrej Plenković - 2 Na Twitteru Plenković: "Drugi svjetski rat trajno je obilježio Europu, nastavljamo graditi Europu mira"

"Pripremite se, informirajte se. Ako budete spremni, moći ćete uživati u svim prednostima i dobrobitima Europske unije. Lopta je na vašem terenu", poručio je Vandoren.

"Bitno je jer mi ćemo ući, mi ćemo odrastati i što više znamo to ćemo moći ići u druge države raditi i tako. To je vrlo bitno da djeca nauče", kaže učenik Matija Matasović.

"Mislim da će sad biti bolje, i bolje, i u državi, i da ćemo doći do novih mogućnosti za studije tako da mislim da će biti bolje", ističe učenik Dino Damjanović.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene