Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europa danas slavi svoj dan. U Opatiji se tako sviralo, pjevalo i plesalo, ali i jelo Europski. Učenici ugostiteljske škole pripremili su tipična jela svih članica Unije kojima su počastili oduševljene građane.


Za Dan Europe svake se godine odabire i poseban slogan. Ovogodišnji - 'Rastimo jači zajedno' - upravo je ono što Europska unija čini s Hrvatskom, poručio je iz Opatije šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković o susretu s volonterima inicijative "67 je previše": "Bio je to simpatičan i razgovor. Išao sam kupiti kruh, mahnuli su i pozvali da dođem" Videozid Marije Miholjek o Europskoj uniji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Sretan vam Dan Europe: Znate li sve ove informacije o Europskoj uniji?

"Pripremite se, informirajte se. Ako budete spremni, moći ćete uživati u svim prednostima i dobrobitima Europske unije. Lopta je na vašem terenu", poručio je Vandoren.

"Bitno je jer mi ćemo ući, mi ćemo odrastati i što više znamo to ćemo moći ići u druge države raditi i tako. To je vrlo bitno da djeca nauče", kaže učenik Matija Matasović.

"Mislim da će sad biti bolje, i bolje, i u državi, i da ćemo doći do novih mogućnosti za studije tako da mislim da će biti bolje", ističe učenik Dino Damjanović.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.