Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne treba sazivati krizni stožer

V. Vujić: Sigurnost u Dini pod nadzorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić izjavio je u vezi sa stanjem u omišaljskoj Dini Petrokemiji kako nema potrebe za sazivanjem Županijskoga kriznog stožera za zaštitu i spašavanje, jer je u njoj sigurnost pod nadzorom.

Vidoje Vujić, obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana, na redovitoj je konferenciji za novinare rekao kako je dobra vijest što je Dinin račun deblokiran i da će ondje biti pokrenuta proizvodnja. "Zabrinut sam samo što sve to tako dugo traje, dok je za stanje sigurnosti odgovorna uprava, a od nje nisam dobio nikakve signale da bi bilo što u postrojenju bilo ugroženo", dodao je.

Sindikat radnika Dine Petrokemije zatražio je od uprave precizni plan aktivnosti za pokretanje proizvodnje i njezin prijedlog definiranja međusobnih odnosa, a ako u sljedećih nekoliko dana ne dobije zadovoljavajući odgovor, zatražit će hitno sazivanje Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje zbog narušene sigurnosti uzrokovane neisplatom plaća, izjavio je danas predsjednik tog sindikata Predrag Mihaljević.

Dina Petrokemija, članica Dioki Grupe, predala je 30. studenoga prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe, a prošlog je tjedna taj postupak i počeo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvoreno pismo Sindikat radnika Dina Petrokemije traži ubrzanje rješenja subine tvrtke Slika nije dostupna Radnici Dine Nisu dobili plaće: Blokirali Krčki most, stvorile se kolone vozila s obje strane

>> Sindikat radnika Dina Petrokemije traži ubrzanje rješenja subine tvrtke

Vujić je još rekao kako se nada da je s krajem godine zaključena i sanacija županijskoga Doma zdravlja i da ta ustanova u sljedećem razdoblju ne bi trebala imati problema. Istaknuo je da su za građane uvedene usluge iznad standarda te da će se, kako bi se one zadržale, morati načiniti ušteda i racionalizacija, ali ne na račun bolesnika.

Govoreći o postupku zajedničke javne nabave u županiji, Vujić je istaknuo da su ondje gdje je javna nabava provedena ostvarene znatne uštede, a kvaliteta usluga ostala je ista. Najavio je da će dio nabave, primjerice za zajedničku javnu nabavu za osiguranje imovine, javni natječaj tek biti raspisan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene