Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar turizma Veljko Ostojić rekao je danas da ne vidi zašto bi u svojoj imovinskoj kartici trebao prijaviti nešto što nema, budući da zemljište u Balama on nije niti kupio niti prodao i da novac od te prodaje ne pripada njemu.


Odgovarajući na pitanja novinara u Berlinu, gdje je drugi dan na svjetskoj turističkoj burzi ITB, ponovio je da nije niti kupio niti prodao to zemljište pa ni novac od te prodaje ne pripada njemu, kao što, rekao je, ni novac za koji je zemljište kupljeno 2004. nije bio njegov. Stoga, dodao je, ne vidi razloga da je u svojoj imovinskoj kartici trebao prijaviti nešto što nema, jer su ga i to novinari danas pitali. Novac su ulagali šogorica i supruga i novac je kod šogorice, kazao je.

Vezani članci Šime Erlić Ima plaću od oko 16 tisuća kuna i dva kredita: Imovinska kartica novog ministra regionalnog razvoja i EU fondova Branko Bačić Zavirili smo u imovinsku karticu Branka Bačića: 29 nekretnina, plaća od 20.000 kuna, dva kredita...

Na novinarski upit hoće li dati ostavku ako se utvrdi da je kriv, odgovorio je da o tome trenutno ne razmišlja.

Misli i da je to što se događa oko njega samo iskaz nečijih namjera i da je to dio 'sante leda koja je iznad mora' te da se nešto drugo valja u pozadini.

>> Milanović: Od Ostojića očekujem uvjerljive odgovore na niz legitimnih pitanja

Vrijednost tog zemljišta u općini Bale kraj Rovinja nakon urbanizacije porasla je s milijun na 25 milijuna kuna. Ministar turizma Veljko Ostojić na tu je vijest odgovorio priopćenjem da on osobno nije kupio, urbanizirao, niti prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale, dodavši kako nije iznenađen što se ta 'prožvakana' tema upravo sada pokušava aktualizirati, s obzirom na aktualne okolnosti i predizbornu kampanju te dužnost koju obnaša.

Jučer je pak ministar Ostojić novinarima u Berlinu iznio kronologiju kupnje 2004. godine 11,5 hektara poljoprivrednog zemljišta na, kako je rekao, iznimno atraktivnoj lokaciji, do prodaje 2007. tog zemljišta, u međuvremenu urbaniziranog. Pritom je odlučno zanijekao da je sudjelovao u urbanizaciji Bala, te istaknuo da nije sudjelovao niti u dobiti od prodaje. Rekao je da je od 2007. do 2011. dva puta s obitelji davao iskaze policiji o tome i da nikada nisu pokrenuti nikakvi postupci 'jer tu nema ničega spornog'. Prenio je i da je prije dolaska u Berlin premijera Zorana Milanovića izvijestio o svemu i da mu je premijer, pošto je sve čuo, rekao da njegov mandat kao ministra nije upitan.

Premijer Milanović je danas na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade rekao da će Ostojić trebati dati odgovore na niz pitanja. 'Netko je rekao da je to prožvakana tema, ali dobro je da se prožvače i probavi. Vjerujem da će gospodin Ostojić dati uvjerljive odgovore', rekao je Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju